Erik Buell on yksi moottoripyöräalan tunnetuimpia nimiä. Hän työskenteli aikanaan Harley-Davidsonilla, kunnes pani pystyyn oman sporttisia Buell-nimisiä moottoripyöriä valmistavan yrityksensä vuonna 1983. Harley osti Buellin osaksi omaa liiketoimintaansa, mutta lakkautti sen sitten vuoden 2008 laman jälkeen vuonna 2009.

Buell yritti vielä elvyttää merkin toimintaa perustamalla Buell Racingin, mutta se ajautui sittemmin konkurssiin ja Erik Buell perusti Fuellin yhdessä François-Xavier Ternyn kanssa.

Fuell Fllow.

Fuell Fllow.

Fuell ilmoitti heti alunperin valmistavansa sähköpolkupyöriä ja tulevaisuudessa myös -moottoripyöriä. Sähköpolkupyöriä se on jo tehnytkin usemman vuoden ajan, nyt markkinoille tulee lopulta Fllow, merkin ensimmäinen sähkömoottoripyörä.

Fllow'n takapyörässä sijaitsevan sähkömoottorin teho on 35 kW / 47 hevosvoimaa, joten se istuu suoraan A2-korttiluokkaan. Moottorin vääntö on julmat 723 Nm, mikä on todella paljon kevyelle, 181 kilogramman painoiselle laitteelle. Kiitos moottorin, pyörän kiihtyvyys nollasta sataan on vain 3,5 sekuntia.

Moottorin sijainti takapyörässä vapauttaa tilaa akustolle ja auttaa painon hallinnassa. Pyörässä on 10 kilowatin akusto, joka valmistajan mukaan tarjoaa parhaimmillaan jopa 240 kilometrin ajomatkan latauksella. Mittausstandardista ei ole tietoa, mutta oletettavasti tällöin puhutaan kaupunkinopeuksilla ajosta.

Akusto on kantava osa rakennetta, ja sen lataus täyteen kestää normaalista seinäpistokkeesta noin 8 tuntia. Fllow tukee myös Level 2:n latausta, jolloin latausaika on noin 1,5 h. 50 kW:n Level 3:n latausnopeudella akku täyttyy nollasta sataan prosenttiin alle puolessa tunnissa. 20-90% väli täyttyy Level 3:lla alle varttitunnissa.

Fllow'n modulaarinen rakenne mahdollistaa sen, että laitetta voi päivittää matkan aikana. Sen akusto ja sähkömoottori ja jopa pikalaturi voidaan uusia tulevaisuudessa, jos tekniset vaatimukset ja tekniset ratkaisut edistyvät tulevaisuudessa.

Android- ja iOS-puhelimilla voidaan liittyä pyörään ja sen pilvipalveluun, mistä selviää pyörän sijaintipaikka, lataustaso ja huoltokirjat.

Fuell Fllow.

Fuell Fllow'n mittaristo.

Fllow on myös verkotettu tehokkaasti, joten voit käyttää puhelintasi pyörän avaimena. Sillä voi avata myös pyörän tilavan, sisäänrakennetun 50 litran tavaratilan ja laukut. Puhelimen voi yhdistää pyörän digimittaristoon ja saada kaiken oleellisen informaation sen avulla. 

Pyörä on selkeästi suunnattu urbaanille kulkijalle työ- tai koulumatkojen taittamiseen. Siitä kertoo myös se, että pyörä on varustettu regeneroivalla jarrutuksella ja sokeiden pisteiden sekä törmäysvaroitusjärjestelmällä.

Fuell Fllow'n esitilausvaihe on juuri alkanut. Pyörä on varattavissa prelaunch.com'in kautta täältä 200 dollarin esimaksulla – tosin valmistumispäivä ei ole vielä tiedossa, yrityksen sivustolla todetaan vain "coming soon". Mutta varauksen myötä saa huikean 2000 dollarin alennuksen pyörän 11 995 dollarin hinnasta. Tämä riemu koskenee vain Yhdysvalloissa asuvia Fllow:n hankkijoita. Lisäksi kaupan päälle tulee Veldtin hiilikuituinen "Fuell"-kypärä.

Lisätietoja Fuellin sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin:

Eric Buell valloittaa maailman sähköisesti Fuell-moottoripyörillä ja -sähköpyörillä