Tuottajien ja sijoittajien konsortiolla, johon kuuluvat sellaiset yritykset kuin Maurice Fadidan Kodiak Pictures, Defiant Studios'in Eric B. Fleischman ja Jean Boulle Group, omistavat oikeudet legendaariseen Easy Rider -elokuvaan. Alkuperäisen elokuvan tuotti Columbia Pictures.

Alkuperäinen "Easy Rider" sijoittuu sosiopoliittisen kulttuurin suureen murroskohtaan Amerikassa, ja se katsoo aikakautta silloisen levottoman ja edistysmielisen nuorison kautta. Dennis Hopper, Peter Fonda ja Terry Southern käsikirjoittivat huumeidenkatkuisen moottoripyöräelokuvan. Sen ohjasi Hopper, ja hän sekä Fonda näyttelivät myös pääosissa. Leffasta sai uralleen virtaa myös nuori Jack Nicholson.

Tulevan elokuvan tuottajat etsivät parhaillaan elokuvalle käsikirjoittajia ja ohjaajia päivittääkseen tarinan nykyaikaan. Tavoitteena on säilyttää samanlainen äärirajoilla elämisen spiritti kuin alkuperäisessäkin elokuvassa.

– Tavoitteenamme on rakentaa siihen vastakulttuurin ja vapauden narratiiviin, minkä alkuperäinen elokuva antoi meille, ja tarjota tämän päivän nuorisolle elokuva, joka kiinnittää vakavaa huomiota heidän omiin vastakulttuureihinsa ja haasteisiinsa, Maurice Fadida kertoi Variety-lehden haastattelussa. – Se, mitä tämän päivän nuoret kokevat omassa jokapäiväisessä elämässään voi näyttää hullulta vanhemmista sukupolvista, mutta siitä voi hyvin tulla sosiaalinen normi, kuten tuli aikanaan 1960-luvun kulttuurisesta murroksesta. Toivomme voivamme olla mukana tässä muutoksessa.

Easy Rider sai aikanaan kaksi Oscar-ehdokkuutta ja kilvoitteli Cannesin elokuvafestivaalien pääpalkinnosta. Yhdysvaltain elokuvainstituutti on rankannut sen kaikkien aikojen 100 parhaan amerikkalaisen elokuvan joukkoon.

Tulevan päivitetyn Easy Rider -elokuvan aikataulusta ei vielä ole tietoa.

Aiheesta aiemmin:

Easy Rider -tähti Peter Fonda on poissa

Kulttifilmi Easy Rider juhlii 50-vuotistaivaltaan restauroituna 4K-versiona