Easy Rider tuli elokuvateattereihin vuonna 1969 ja se esitteli maailmalle erilaisen vastakulttuurin. Elokuvassa seurataan Wyattin (nimiroolissa Peter Fonda) ja Billyn (Dennis Hopper) ajo Los Angelesista kohti New Orleansia kokaiininkäryisellä matkalla.

Paitsi että elokuva nosti esille moottoripyöräilyä elämäntapana, se myös toi legendanomaista hohdetta Harley-Davidsonin pyörille varsinkin rakentelun kohteena, ja Wyattin ja Billyn käyttämien Harrikoiden replikoita ja niiden innoittamia hardtailien ja pannupäiden versioita on rakenneltu ympäri maailman - ja rakennetaan yhä. 

Fonda ja Hopper ajoivat elokuvassa Harley-Davidson Hydra-Glidestä kustomoiduilla choppereilla, joiden rakentamisesta vastasivat Cliff Vaughs ja Ben Hardy.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastasivat Fonda, Terry Southern sekä Hopper, joka myös ohjasi elokuvan.

Odotettavissa on entistä terävämpää menoa, sillä Sony on restauroinut elokuvan sen alkuperäisestä 35 mm:n negatiivista, ja tehnyt siitä 4K-version. Toivottavasti restauroitu versio tulee myös myyntiin, sillä ainakaan toistaiseksi ei ole tiedossa, että Suomessa esitettäisiin elokuvaa teattereissa tänä kesänä.

Yhdysvalloissakin leffa pyörii rajoitetusti kahtena päivänä, sunnuntaina 14.7. ja keskiviikkona 17.7., molempina päivinä on kaksi näytöstä, klo 16 ja 19.

Filmi oli aikanaan menestys myös kriitikoiden keskuudessa, ja voitti Cannesin filmifestivaalin ykköspalkinnon 1969.

Leffassa oli mukana myös muuan Jack Nicholson, joka samoin kuin elokuvan käsikirjoitus sai Oscar-ehdokkuuden.

Asiasta kertoi Ultimate Motorcycling.