Kaudella 2022 enduron maailmanmestaruussarjaa GP-Juniori luokassa kiertänyt, jämsäläinen Hermanni Haljala on tehnyt sopimuksen kaudesta 2023 Italialaisen Entrophy Enduro Racing tiimin kanssa. Haljala ajaa Beta 250cc 2t-pyörällä GP-E1 luokassa, enduron MM-sarjassa. Lisäksi kauteen kuuluu Italian avoin mestaruussarja, sekä valikoituja SM-osakilpailuja Suomessa kalenterin niin salliessa.

– Hyvissä ajoin vuotta 2022 oli selvää, että kalusto vaihtuisi kaudelle 2023. Muutamista vaihtoehdoista valikoitui sopimukseen johtanut paketti jo hyvissä ajoin. Itselleni urani jatkon kannalta oli tärkeää saada kaluston kilpailukyvyn osalta laaja Beta-tehtaan tuki, jota tiimi saa käyttöönsä. Lisäksi meitä kuljettajia on tiimissä vähemmän, kuin edellisellä toimijalla, joten he pystyvät keskittymään arjen tuomiin haasteisiin huomattavasti laaja-alaisemmin, Haljala kertoo.

Myös tiimin päällikkö, Nicolo Morin huokuu tyytyväisyyttä saadessaan Hermannin tiiminsä kuljettajaksi.

– Olen äärimmäisen onnellinen saadessani Hermannin kaltaisen, lahjakkaan ja työteliään kuljettajan ajamaan tiimiimme. Meillä on varmasti yhteisenä ajatuksena saada kovalla työllä aikaiseksi parempia tuloksia ja olen vakuuttunut kalustomme antavan mahdollisuuden siihen tulevalla kaudella, näin ovat myös ensi kosketukset pyörän kanssa todistaneet. Silti aikaa ei ole tuhlattavaksi, joten tulemme keskittymään testeissämme asioihin, millä yhdessä tehtaan tuen kanssa saamme Hermannille luottamuksen kalustoon ja hänen luontaiset lahjakkuuden piirteensä esiin.

Hermanni Haljala ja tiimipäällikkö Nicolo Morin.

Hermanni Haljala ja tiimipäällikkö Nicolo Morin.

Tavoitteet kaudelle 2023

Vaikka E1-luokka on kovin MM-sarjan luokista, Haljalan realistiset tavoitteet on ajaa luokassa pysyvästi TOP 5 sijoituksille.

– On aivan turhaa nöyristellä ja pyydellä anteeksi tällä tasolla, jos tästä haluaa itselleen ammatin saada. Nyt on aika oppia pärjäämään, ajamaan tuloksia ja sitä kautta nousta askel kerrallaan korkeammalle. TOP 5 sijoitukset ovat kovia ja niihin pyritään tulevalla kaudella. Podiumsijoitus on siitä se luonnollinen jatkomo. Kalustosta se ei ainakaan jää kiinni, summaa Haljala kautta 2023.

Aiheesta aiemmin:

Suomen nuoret voittivat enduron joukkue MM-hopeaa

MM-enduro Gelnica, Slovakia: suomalaiset kisan ennakkotunnelmissa

Junioreiden MM-menestys siivittää Suomen Moottoriliiton 100-vuotisjuhlavuotta

MM-enduro, II kisapäivä: nuoret endurotoivot jäivät niukasti mitaleilta Italiassa