Kyseessä on Buell, joten Baja 1190 DR ei ole mikään tavanomainen offroad-malli. Pyörällä on yrityksen tiedotteen mukaan tehty marraskuussa testiajot, ja kyseessä on "nopein kurapyörä, mitä markkinoilla on". Lyhenne DR tulee sanoista "Dune Racer", "Dyynikilpuri". Kuulostaa siltä, että kyse on vakavasti otettavasta laitteesta. 

Vuosimallin 2023 Buell Baja 1190 DR.

Vuosimallin 2023 Buell Baja 1190 DR.

Testijakso piti sisällään monennäköisiä maastoreittejä ja muuta haastavaa, kuten esimerkiksi hiekkadyynejä ja mutaväyliä; kaikki tämä silmälläpitäen sitä, että pyörä tulee myyntiin vuoden 2023 aikana.

Paitsi 185 hevosvoimaa tehoa, pyörässä on myös rotevasti vääntöä, peräti 138 Newtonmetrin verran. Moottori on 72° asteen  nestejäähdytteinen V-twin ja asennettu trellisputkirunkoon. Tavoitteena on ollut keveys ja käsittelyn helppous.

Pyörän keinuhaarukka on säädettävissä, joten sen akseliväli voidaan asettaa välille 1625 - 1778 mm. Istuinkorkeus on 952 millimetriä.

Tiedotteessa kerrotaan lopulta niukasti pyörän tekniikasta, kuten alustasta ja jarruista muuten, mutta vaikuttaa siltä, että etuteleskooppi on WP:n käsialaa.

Baja 1190 on suunniteltu ja valmistettu katteesta pakoputkeen Yhdysvalloissa, tiedotteessa hehkutetaan.

Vuosimallin 2023 Buell Baja 1190 DR erämaatestissä.

Vuosimallin 2023 Buell Baja 1190 DR erämaatestissä.

– Alle 1% maapallosta on asvaltin peitossa. Buellin Baja 1190 on suunniteltu dominoimaan loppua 99,7%. Tämä pyörä nostaa Buellin brändin entistä suurempiin korkeuksiin ja tuo takaisin intohimon tehokkaisiin Amerikkalaisiin moottoripyöriin, toteaa Buell Motorcyclesin pääjohtaja Bill Melvin. – Buellin insinöörit ovat luoneet pedon moottoripyöräksi. Kyseessä on nopein ja ketterin alle 1200 kuutiosenttimetrin luokan kurapyörä, mitä on koskaan valmistettu.

Baja 1190 on Buellin dualsport-malli Ulysseksen suora perillinen, joten se edustaa seuraavaa kehitysvaihetta valmistajansa offroad-teknologiassa. Erityisen mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Buell ei rakentanut Baja 1190 -mallistaan adventurepyörää, vaan tiukan offroad-mallin, jonka käskijällä pitää olla ruista ja taitoa ranteissa ja vähän muuallakin, että pystyy ottamaan pyörästä irti kaiken, mitä sillä on tarjota.

Malli onkin suunnattu kokeneille kuljettajille, joiden intohimoihin kuuluu suorituskyky, nopeus, teho ja pärjäämisen halu. Pyörä tuskin jättää pulaan vaativissakaan tilanteissa. Pitkä akseliväli soveltuu jo luonnostaa mäkikisoihinkin...

Buell Baja 1190:n hinta Yhdysvalloissa on – ennakkovaraukset ovat jo mahdollisia – 19 995 dollaria. Lisätietoja Buellin sivuilta.

Aiheesta aiemmin:

Buell julkisti Daytonassa kaksi uutta mallia: Supertouringin ja erämaa-ajoon tarkoitetun Baja DR:n

Buell on palannut: Hammerhead 1190RX valmistukseen ja varattavissa marraskuun alusta

Toiveuutinen EBR-faneille: Erik Buell Racingin valmistamien pyörien valmistus jatkuu edelleen

Vuosimallin 2023 Buell Baja 1190 DR.

Vuosimallin 2023 Buell Baja 1190 DR.