Olemme jo aiemminkin kirjoittaneet tästä stunt-hypystä, mutta vasta nyt tarjolla on kunnollista videomateriaalia siitä. Itse hyppyhän kuvattiin Norjassa Hellesyltissä syyskuussa 2020. Hyppykohtaus on osa seuraavaa Mission: Impossible – Dead Reckoning -elokuvaa. Kyseessä on osa 1. ja se tulee elokuvateattereihin 14. heinäkuuta 2023.

Mission: Impossible -elokuviin kuuluvat vahvasti hurjat stuntit, joista jokainen elokuva panee paremmaksi kuin edellinen. Eikä sarjan seitsemäs elokuva todellakaan tee poikkeusta. Kuutosessa oli mieletön helikopteristuntti, mutta tämä vaikuttaa vielä kovemmalta. Joka tapauksessa tämän jälkeen kaikki aiemmat moottoripyörästuntit vaikuttavat melkein puuhastelulta, yhtään viemättä niiltä sitä kunniaa, mikä niille kuuluu.

Tom Cruise, vaarallisin ja hurjin mp-stuntti koskaan.

Tom Cruise, yksinäinen kiitorata Hellesyltissä.

Oheisesta dokumentista, joka kertoo hyppyyn valmistautumisesta ja siitä, miten valtavan työmäärän se vaatii, selviää myös, miten pieteetillä Tom Cruise pääosan esittäjänä suhtautuu asiaan.

Ensinnäkin Cruiselle kootaan - ilmeisesti jonnekin Englantiin - samanlainen hyppyri, josta hän voi treenata hyppyä turvallisesti nosturiin kiinnitettynä. Samalla kuvausryhmä selvittää, minne ja miten kamerakoptereita kannattaa lennättää, jotta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Samalle paikalle on tehty myös motocross-rata, jossa Cruise treenaa hyppyjä "maan pinnalla", jotta pystyy hyppäämään varmasti oikein joka kerran.

Lisäksi mies treenaa laskuvarjolla hyppäämistä loputtomiin; hyppyjä kertyy kaikkiaan 30 päivässä, ja yhteensä yli 500. Moottoripyörällä Tom tekee puolestaan kaikkiaan yli 13 000 hyppyä. Mielettömiä määriä.

Tom Cruise, vaarallisin ja hurjin mp-stuntti koskaan.

Tom Cruise ilmassa.

Toisaalta harjoitteluinnon ymmärtää. Vuori Hellesyltissä on korkea, ja Cruise hyppää moottoripyörällä alas hyppyriltä ja laskeutuu puolittaiseen kuiluun, jossa hänen täytyy pystyä ohjaamaan laskuvarjoaan siten, ettei telo itseään kallioihin. Sitä ennen hänen on pitänyt päästä irrottautumaan moottoripyörästään.

Arvaa menikö kaikki purkkiin yhdellä otolla? Emme mekään tiedä, mutta ensimmäisenä päivänä Cruise teki kaikkiaan kuusi lopullista hyppyä moottoripyörällä. Huikeaa! 

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One on sarjassa seuraava vuonna 2018 ilmestyneen Falloutin jälkeen, ja tuo kokoon perinteisen miehistön: Tom Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Hayley Atwell, Shea Whigham, Pom Klementieff, Esai Morales, Rob Delaney, Henry Czerny ja Cary Elwes.

Dead Reckoning Part Two tulee teattereihin puolestaan kesäkuun 28, 2024. 

Voit katsoa hypyn dokumenttivideon myös täällä.

Edit 22.12. klo 8.20: Korjattu tekninen virhe, joka esti dokumenttivideon hypyn teosta ja itse hypystä näkymästä. 

 

Tom Cruise, vaarallisin ja hurjin mp-stuntti koskaan.

Tom Cruise, vaarallisin ja hurjin mp-stuntti koskaan.