Ducati voitti vuonna 2022 ensimmäisen kerran samalla kaudella kaksi mestaruutta, kun Francesco "Pecco" Bagnaia korjasi MotoGP:n ja Álvaro Bautista World Superbiken maailmanmestaruuden.

Maailmanmestaruuksien kunniaksi Ducati ilahdutti fanejaan tuomalla myyntiin Panigale V4:stä rajoitetun 260 kappaleen erän kummankin maailmanmestarin näköispyörästä. Erikois-Panigalejen malleina ovat olleet maailmanmestareiden Desmosedici GP ja Panigale V4 R.

Molemmat mallit myytiin loppuun muutamassa tunnissa, ja Ducatin tiedotteen mukaan moni Ducatista osti itselleen samalla kertaa molemmat pyörät.

Kummankin version tankkiin tulee maailmanmestarin alkuperäinen signeeraus, joka suojataan lakkakerroksella. Pyörät maalataan ja teipataan samannäköisiksi kuin mestaruuspyörät. Pecco Bagnaian malliversiossa komeilee kisanumero #63 ja Álvaro Bautistan #19.

Spesiaalimallit perustuvat Panigale V4 S:ään. Valmistusmäärä, 260 kappaletta per sarja on saanut innoituksensa Ducatin perustamisvuodesta 1926.

Maailmanmestareiden pyörien näköisreplikoissa on erikoisvarustelua. Niissä on yhden hengen istuimet ja valualumiiniset yläkolmiot, jossa on laserkaiverrettuna mallinimi ja juokseva sarjanumero. Lisäksi pyörissä on yhdeksänlevyinen STM-EVO SBK kuivakytkin, Akrapovičin katulaillinen äänenvaimennin (2 kg kevyempi kuin Panigale V4:n alkuperäinen), Brembon jarrut laajennettuna Stylema R -satuloin ja kaukosäädöllä varustetulla MCS pääsylinterillä sekä Rizoman valualumiinisilla säädettävillä jalkatapeilla ja kisatuulilasilla.

Muita näitä erikoismalleja luonnehtivia teknisiä yksityiskohtia ovat takavaimentimen lämpösuojus, laturin kotelo, etu- ja takalokasuojat ja etujarrujen jäähdytysohjaimet, jotka on kaikki valmistettu hiilikuidusta. Hiilikuidusta ja titaanista on puolestaan valmistettu yksiaisaista takakeinuhaarukkaa. Lisäksi Álvaro Bautista #19 -versiossa on harjattu alumiinitankki.

Kumpikin pyörämalli toimitetaan erityisessä pakkauksessa, jossa on erikoisgrafiikka, autenttisuustodistus, pyörän erikoispeite ja Ducatin data-analysaattori tiedonkeruujärjestelmineen. Lisäksi ratakäyttöön pyörän ostaneet voivat hankkia pyörään lisävarusteita.

Aiheesta aiemmin:

Ducati juhlisti MotoGP:n ja Superibiken maailmanmestaruuksiaan kahdella rajoitetun valmistuserän erikoismallilla – ja millaisilla!