Filippiineillä Manilassa sikäläinen kansanedustaja Rufus Rodriguez teki lakialoitteen, jonka toisessa osassa ehdotetaan, että tieinsinöörit merkitsisivät maan jo olemassa oleville pää- ja valtateille erilliset eriytetyt kaistat moottoripyörille.

– Mitään uutta tietä tai valtatietä, joka rakennetaan tämän lakin voimaan saamisen jälkeen, ei saa hyväksyä eikä rakentaa ilman moottoripyörille tarkoitettuja kaistoja, Rodriguezin aloitteessa todetaan.

Aloitteen mukaan jokaista julkisten töiden virkamiestä, joka rikkoisi asetusta, rangaistaisiin.

– Monelle filippiiniläiselle moottoripyörät ovat liikennevälinen. Nämä ajoneuvot ovat todistettavasti helppoja ajettavia vilkkaassa liikenteessä ja lisäksi polttoainetehokkaita, Rodriguez toteaa.

Aloite on tarkoitettu turvaamaan kasvavien motoristimäärien turvallisuus. Filippiineillä on ilmeisesti maailman kolmanneksi eniten moottoripyöriä liikenteessä Intian ja Kiinan jälkeen. 

Kansanedustaja myös totesi, että moottoripyöriä pidetään korkean riskin ajoneuvoina, kertoo ABS-CBN News.

Tietenkin kaksipyöräisten moottoroitujen ajoneuvojen määrä Filippiineillä on aivan jotakin muuta suhteessa muuhun liikenteeseen kuin meillä Suomessa, mutta saahan sitä haaveilla, eikö saakin? Ainakin näin joulun aikaan. Olisi se hienoa ajaa Suomessakin moottoripyörille tarkoitetuilla kaistoilla.