Heti äänestystuloksen ratkettua joensuulainen lukijamme soitti, ja ilmoitti Kostamon voitosta. Meni kuitenkin iltaan, ennen kun saimme menestyksellisen vuoden viimeisenkin kilpailun nimiinsä vieneen Kostamon puhelimitse kiinni.

– Joulu saatiin levätä "reisingistä", mutta nyt on ollut taas kaikenlaista pyöritystä ja näillä näkymin sitä riittää marraskuulle, eli kilpailukauden loppuun asti. Mutta mikä tässä tehdessä, kun intoa ja puhtia tuntuu olevan, jutteli Kostamo leppoisasti.

– Nyt ollaan pystyttämässä verkkokauppaa, johon tulee myyntiin fanituotteita. Sen pitäisi olla valmis syntymäpäivänäni, jatkoi loppiaisena 32 vuotta täyttävä Kostamo.

Maakuntalehti Karjalaisen "Vuoden paras pohjoiskarjalainen urheilija" yleisöäänestys on järjestetty nyt 26 kertaa. Vuosina 2010-18 äänestyksen voitti ylivoimaisesti hiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ja viimeiset kolme vuotta voiton on vienyt viidesti Suomen vahvin mies -kilpailun voittanut Mika Törrö.

Tämän vuoden kilpailussa annettiin ennätykselliset 3824 ääntä, joista kaksi kolmasosaa tuli Erno Kostamolle (1096) ja Mika Törrölle (1019) eli voittit Mika Törrön tiukasti 77 äänellä.

– Joensuussa kaikki tietävät kuka on Mika Törrö. Hänellä on taustallaan huikea tarina. Viime vuoden Imatran ajo- ja Macaon katuratakilpailuvoittojen jälkeen omakin tarinani on tullut julki, joten ehkä nyt ihmiset alkavat täälläkin tietämään, kuka on Erno Kostamo.

Perinteinen kysymys: Mitä nyt tuntuu?

– Hyvältähän se tietenkin tuntuu. Joensuussa on paljon SM- ja EM-tason huippu-urheilijoita, jopa olympiamitalisteja. Onhan se hieno homma päästä tästä huikeasta porukasta oman maakunnan suosituimmaksi.

– Olen aika monelle sanonut, että nyt menee hyvin. Olen tehnyt tätä kohta 20 vuotta ja tänä aikana on mennyt kahden tai kolmen kivitalon verran omia ja yhteistyökumppaneiden rahoja, niin kai sen jossakin pitää alkaa jo näkyä. Tuo se uskoa tulevillekin vuosille, että kyllä hyvältä tuntuu.

Mitä tuleva kausi pitää sisällään?

– Alkuvuosi menee budjettia ja aikatauluja laatiessa sekä rahoituksen keräämisessä.

Milloin pääset radalle?

– Tarkoitus on, että helmikuun puolessa välissä kalusto lähetetään Espanjaan. Helmikuun loppupuolella siellä pidetään neljän päivän ratapäivät. Maaliskuussa tulee taukoa, kunnes maalis-huhtikuun vaihteessa Euroopassa alkaa kelit lämpenemään, ajetaan lisää testejä.

Entä itse kilpailukausi?

– Kilpailukausi alkaa toukokuun alussa ja haipakkaa riittää marraskuulle asti. Katuradoilla pysytään, mutta tänä vuonna en aja koko IRRC-sarjaa. Tästä kaikesta tiedotetaan MP23-messuilla tarkemmin.

Entä Imatranajo?

– Tottakai Imatralla ollaan, puolustamassa Imatran herruutta, vakuutti Vuoden paras pohjoiskarjalainen urheilija, Erno Kostamo.

Motouutiset onnittelee Erno Kostamoa valinnasta. Ja kiitos myös Motouutisten lukijoille, jotka kävivät äänestämässä ja näin edesauttoivat Ernon voittoon.  Nähdään MP23-messuilla.

Aiheesta aikaisemmin:

Äänestä ja vaikuta: Katuratamoottoripyöräilijä Erno Kostamosta vuoden paras pohjoiskarjalainen urheilija?

Katuratamoottoripyöräilijä Erno Kostamon kilpaura on kestänyt kohta 20 vuotta: "Kehitys loppuu tyytyväisyyteen"

Kostamo voittoon Macaun GP-kisassa – dominoi koko kisaviikonloppua

Erno Kostamo vei Imatrajon pääluokan IRRC:n voitot ja pesi mm. 21-kertaisen Mansaaren ajon voittajan, Michael Dunlopin

IRRC: Kostamo podiumille tapahtumarikkaan viikonlopun päätteeksi – kaatuminen, pako sairaalasta...