Pablo Quintanilla. Kuva Julien Delfosse DPPI.

Pablo Quintanilla. Kuva Julien Delfosse DPPI.

Keskiviikko, eli Dakarin neljäs kisapäivä oli kaikkiaan 574 kilometrin mittainen. Reitti vei Ha'ilista Ha'iliin ja pysytteli koko päivän korkeuksissa. Kuljettajat eivät koko aikana laskeutuneet 800 metriä alemmas, ja korkeimmillaan ajoivat noin 1300 metrissä.

Kylmä sää oli kuskien kumppanina koko päivän. Edellisen päivän sade muutti merkittävästi maaperän luonnetta, muttei luonnon kauneutta.

Navigoinnin ongelmallisuus antoi oman suolansa ajolle, samoin loputtomat dyynit. Espanjalainen Joan Barreda oli näissä oloissa kuin kotonaan ja vei päiväetapin nimiinsä.

Mason Klein. Kuva Frederic Le Loch DPPI.

Mason Klein. Kuva Frederic Le Loch DPPI.

Alunperin näytti siltä, että kahtena edellisenä päivänä loistanut nuori Mason Klein menisi omia teitään. Hän lähti ensimmäisten joukossa avaamaan väylää ja kamppaili kuin taistelujen kovettama ammattilainen ikään, mutta 50 kilometriä ennen maalia hänen etenemisensä hidastui polttoainepumpun ongelmien vuoksi, mikä esti häntä ottamasta toista etappivoittoa. Päivän sijoitus oli kuitenkin niinkin hyvä kuin kymmenes, ja mies on edelleen yleiskilpailussa hyvissä asemissa kuudentena, vain 10min05 sek kisaa edelleen johtavan Daniel Sandersin perässä.

4. Etapin tulokset.

4. Etapin tulokset.

Päivän etapin vei nimiinsä Joan "Bang Bang" Barreda murtuneesta isovarpaasta huolimatta. Mies kuuluu Dakarin viralliseen "Legenda"-luokituksen alle, ja voitti jo 29 etappinsa tässä legendaarisessa rallissa. Barreda näyttää olevansa valmiina astumaan ensi kertaa urallaan kokonaiskisan palkintopallille. Saa nähdä.

Joan Barreda. Kuva Frederic Le Floch.

Joan Barreda. Kuva Frederic Le Floch.

Barredan jäljessä päivän etapilla tulivat seuraavina maaliin Hondan tehdaskuljettaja, chileläinen Pablo Quintanilla, hänkin Dakarin virallisia "Legenda"-kuljettajia, ja kolmantena Husqvarnan Skyler Howes.

Kokonaiskisan johdossa on edelleen GasGasin Daniel Sanders, kakkosena Skyler Howes ja kolmantena KTM:n Kevin Benavides. Kolme ensimmäistä sijaa siis tällä hetkellä GasGas-Husqvarna-KTM:llä.

Skyler Howes. Kuva Florent Gooden DPPI.

Skyler Howes. Kuva Florent Gooden DPPI.

Hondalla oman tallinsa nimissä ajava Joan Barreda on noussut jo neljänneksi, viidentenä taasen KTM:n Toby Price ja kuudentena jo aiemmin mainittu Mason Klein.

Aiheesta aiemmin:

Dakar Rally 2023, päivä 3: GasGas-tallin Sanders etappivoittoon ja kisan kärkeen – taas yksi suosikeista joutui keskeyttämään

Dakar erämaaralli täydessä vauhdissa – tässä tärkeimmät uutiset ensimmäisiltä kisapäiviltä: karut olosuhteet eivät säästä huippujakaan

Kokonaistilanne 4. etapin jälkeen.

Kokonaistilanne 4. etapin jälkeen.