Honda Racing UK paljasti tänään kuljettajavalintansa kaudelle 2023. Tiimi osallistuu ainakin NW200-kisaan ja Mansaaren TT -ajoihin.

Kuljettajina toimivat kokenut "RR-ajojen kuninkaallinen" John McGuinness, jonka 23 Mansaaren ajojen voitosta 16 on ajettu Hondalla, sekä nouseva tähti Nathan Harrison. Pyöränä molemmilla on CBR1000RR-R Fireblade SP.

Honda on Mansaaren kisojen menestynein merkki, ja innoissaan siitä, että yhteistyö "Morecamben Missilen", eli McGuinnessin kanssa jatkuu. Viime kausi oli historiallinen molemmille: Honda juhlisti Firebladen 30. juhlavuotta, kun taas McGuinness otti ennätyksellisen sadannen starttinsa Mansaaren radalla. Historian kirjoittaminen on tavoitteena taas tänäkin vuonna.

Harrison puolestaan tulee innolla mukaan tiimiin päästessään ensi kertaa lähtölinjalle lapsuudenidolinsa kanssa. Mies osallistui ensi kertaa Mansaaren Senior TT:hen 2022, missä hän kiersi radan 206,14 km/h keskinopeudella ja sijoittui sarjassaan 10:ksi Isle of Man Steam Packet Firebladella. Vaikka kyseessä oli miehen ensi kerta Senior TT:ssä, hän on ottanut voittoja ja podium-sijoja Manxin GP:ssä, ja hänellä on nyt tiimin täysi tuki.

John McGuinness MBE:

"TT-kisan ajaminen jälleen Firebladella viime vuonna oli jotain erityistä, joten tuntui oikealta jatkaa sitä vielä vuosi. En olisi voinut tuntea olevani enemmän kotona Hondan tiimin kanssa, joten sanon heille massiiviset kiitokset. Sadannen TT-startin juhliminen tiimin kanssa yhdessä ja ajaminen ainutkertaisella värityksellä ja kaikki se historia, mitä meillä on, oli todellakin jotain erityistä. Me onnistuimme myös ajamaan viiden parhaan joukkoon superbike-luokassa, mikä oli hieno juttu, mutta minulla on nälkää parempaan. Haluan vain nyt aloittaa ja lähteä kisaamaan jälleen!"

Nathan Harrison:

"Saada ajaa kilpaa Johnin vierellä ja Honda UK:n tiimissä on aina ollut unelmani. Koska tulen mansaarelaisesta perheestä, joka on aina ollut mukana moottoripyöräilyssä, TT on aina ollut veressäni. Katsoessani TT-kisoja lapsena, kun John & Honda dominoivat kisoja, sai minut haluamaan olemaan seuraava 'John McGuinness' ja se oli kaikki, mitä halusin. En voi kiittää Havieriä (Hondan tiimijohtaja) ja Honda Racing UK :ta tarpeeksi tilaisuudesta. Se on vasta toinen TT:ni koskaan, joten ajaa se hienolla pyörällä ja parhaalla tiimikaverilla, mitä voisin pyytää, tulee olemaan uskomaton kokemus. Toivottavasti pitkän aikavälin suunnitelma, missä John opettaa minulle asioita, joita en välttämättä osaa, sekä oppimalla tiimiltä, mitä kokemuksia sillä on Firebladesta sekä lisäksi oman edistykseni myötä, voimme edellisvuosien pienten askelten lisäksi ottaa askeleet huipulle lähivuosina. Haluaisin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja kiittää äitiäni ja isääni heidän kaikesta tuestaan ja uhrauksistaan, samoin sponsoreitani ja kannattajiani, heidän autettuaan minua pääsemään tähän asemaan, jossa minulle on annettu tämä fantastinen tilaisuus."

Aiheesta aiemmin:

Näin ajaa Mestari Mansaaren katuradan läpi avauskierroksella - katso video

Mansaaren TT-ajojen legenda McGuinness palaa Hondan Firebladen puikkoihin

Kirja-arvostelu: Elämää suurempi kilpailu - Mikko Paason syväsukellus Mansaaren kisoihin

Mansaaren ajot: 23-kertainen mestari John McGuinness joutuu jättämään kisan väliin