Energica Motor Companyn tiedotteen mukaan sen liikevaihto kasvoi 67 % ja kappalemääräinen pyörämyynti 52 % 2022 edelliseen vuoteen verrattuna. Ennakkomyynnissä olleen Experia Green Tourerin tilauskanta muodosti 55 % Energican vuoden 2022 myynnistä. Se lupaa hyvää alkua vuodelle 2023, kun mallin tuotanto käynnistyy.

Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan alueella (EMEA) myynti nousi 37 % ja tilauskanta 70 %. Yhdysvalloissa myynti kaksinkertaistui, kun myymäläverkosto kasvoi 11 toimipisteestä 25.

Energican globaali jälleenmyyjien verkosto käsittää kaikkiaan 135 myymälää, ja laajenee edelleen 2023.

Energica Inside Development on osasto, joka kehittää sähköistä ajoneuvoteknologiaa myös muille toimijoille, sen tilauskanta on nousussa.

Yrityksen poliisimoottoripyörät kiinnostava kasvavassa määrin, kiitos G20-maiden Balin huippukokouksen, jonne toimitettiin 88 Energicaa saattuemoottoripyöriksi.

Yritys myös lisäsi 2023 mallisten moottoripyöriensä akkujen takuuajan optiona viiteen vuoteen asti.

– Tämä merkittävä kasvu saavutettiin kiitos hyvän palautteen, mitä saimme vuoden ensi puoliskolla julkistamamme uuden Experia-mallin myötä. Se on maailman ensimmäinen sähköinen monitoiminen touring-moottoripyörä (adveture-versio), joka kirjoittaa uudelleen kaksipyöräisen sähköisen liikkumisen säännöt, iloitsi Energican pääjohtaja Livia Cevolini.

Balille Indonesiaan poliisin saattuepyöriksi toimitetut 88 Energica EsseEsse9+-moottoripyörää herättivät alueen maiden poliisiviranomaisissa, ja samoin eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten kollegoidensa kiinnostuksen. Experia-mallin sopivuus viranomaistoimintaan on myös hyvä kiitos sääsuojaavuuden ja hitaitten nopeuksien hyvän käsiteltävyyden sekä pisimmän ajomatkan latauksella. Experian poliisimalli julkistettiin EICMA:ssa viime marraskuussa.

Energica Experia Green Touring adventuremalli.

Energica Experia Green Touring adventuremalli.

Cevolini uskoo vakaasti, että yrityksen tuotteet ovat ovat luotettavuudeltaan parhaita myös asiakkaiden ja kilpailijoiden mielestä. Luotettavuutta on osoitettu mm. MotoE-sarjassa, jonka pyörätoimittajana yritys toimi ennen Ducatia useamman vuoden ajan.

Energicalla on ydinosaaminen, sähköinen suunnittelu, ohjelmisto-osaaminen ja akkusuunnittelu omissa käsissä talon sisällä tyyli- ja ulkonäkö sekä mekaaninen osaaminen mukaan lukien. Kaikki syitä, miksi myös ulkopuoliset yritykset käyttävät sen palveluja.

Vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen aikana yritys toimittaa ensimmäiset Energicat Japanin ja Australian markkinoille, joten kasvu jatkuu. Sitä osoittaa varauskirjakin, jossa on 70 % enemmän tilauksia kuin vuotta aiemmin, joten eipä ihme, että se laajentaa toimitilojaan ja on palkannut viime vuoden kolmannella neljänneksellä 44 % lisää ammattitaitoista tuotantohenkilökuntaa.

Aiheesta aiemmin:

Energica Experia: nopeasti latautuva pitkän matkan sähkömoottoripyörä

Energican Experia adventureversio poikimassa viisi uutta mallia lähivuosina

Huippukauppa: Energicalta 88 sähkömoottoripyörää G20-maiden huippukokoukseen Balille