Radio Rockin aamuissa Korporaatio-ohjelmaa vetävälle Harri Moisiolle voisi ojentaa jonkun kunniamaininan. Hän pitää yhdessä juontajaparinsa Kim Sainion kanssa ohjelmassa yllä positiivista henkeä moottoripyöräilyä ja motoristeja kohtaan. (Tässä kohden pyydän anteeksi Tytti Junnalta, joka on ohjelman kolmantena juontajana Moision ja Sainion lisäksi. Mutta hän on, ainakin vielä, täysiverinen autoilija). Moisio on nähty juontajana erilaisissa MP-tapahtumissa ja nyt viimeksi MP23-messuilla selostamassa Motoball-otteluita.

Aloitit moottoripyöräharrastuksen kymmenisen vuotta sitten. Miltä moottoripyöräily maistuu?

– Se maistuu edelleen erittäin hyvältä. Joka vuosi kilometrejä tuntuu tulevan entistä enemmän. Viime vuoden toukokuussa selkä oli juntturassa, joten pääsin aloittamaan kauden vasta kesäkuussa. Mutta sen jälkeen kilometrejä alkoi tulla. Eli hyvältä se on tuntunut. Vuonna 2021 vaihdoin isompaan pyörään, Triumphista Moto Guzzin Audaceen, niin mikäs tässä ollessa.

Nyt olet lähdössä Road 66:lle.

– Joo, tällaisen keksin. Viisikymmentä ikävuotta tuli täyteen enkä oikein osaa itseäni juhlia. Olen suhteellisen hyvässä kunnossa niin ajattelin, että jotakin spesiaalia pitää kehittää, niin keksin tällaisen. Odotan reissua innolla. Olen ajanut Amerikassa autolla, mutta en koskaan aikaisemmin moottoripyörällä.

Mitä odotat tulevalta reissulta eniten?

– Ensinnäkään, en ole ikinä käynyt Amerikan länsirannikolla, kuten esimerkiksi Texasissa, eli kaikki on minulle ihan uutta. Ehkä Death Valley ja Grand Ganyon, jotka ovat minulle toistaiseksi niin myyttisiä paikkoja, että niiden näkemistä odotan eniten. Mitä itse ajamiseen tulee, niin olen antanut itseni ymmärtää että tiet on hyvässä kunnossa, niin mikäs siinä on paahtaa 350-400 kilometrin mittaisia päiväretkiä. Porukka, jonka kanssa lähdetään on todella kiva, ollaan kerran tavattu. Odotan semmoista hyvää smoothia ajoa, kivaa seuraa, eli mukavaa hupireissua.

Aleksi Halen ja Harri Moisio haastattelemassa MP Motoball:in tuomaria.

Aleksi Halen ja Harri Moisio haastattelemassa MP Motoball:in tuomaria.

Matkapyöränä tulee olemaan Harley-Davidson. Sinulla oli valittavana kahdesta H-D mallista. Kumman valitsit?

– Vaihtoehtoina olivat H-D Road King ja Heritage Classic, kyllä sitten sen Heritagen otin.

Mikä sai valinnan kääntymään H-D Heritage Classic:in?

– Saattoi käydä niin, että kyselin meidän ohjelman kuuntelijoilta, jotka tuntevat H-D:ta paljon enemmän kuin minä. Oma H-D-tuntemukseni on vaatimattomampi, toki jotakin tiedän, mutta Heritage on oikein hyvä. Aika moni muukin tuntui luottavan siihen.

– Lähden reissuun heti vapun jälkeen. Toivon pääseväni aloittamaan ajokauden jo huhtikuussa, ettei tarvitse ihan kylmiltään Road 66:lle lähteä. Toisaalta tässä on se hyvä puoli, että tilanne on reissuporukassa kaikille sama. Eteläsuomalaisilla on se etu, että meillä on MAHDOLLISTA päästä jo huhtikuussa ajamaan. Mukaan tulee esimerkiksi oululaisia, heillä on epätodennäköisempää päästä vielä huhtikuussa moottoripyöräilemään. Olen kyllä joskus aikaisemminkin aloittanut ajokauden huhtikuussa ja toivon, että se alkaa nytkin. Pääsisi ajamaan parisataa kilometriä ennen reissua, että saa edes vähän ajotuntumaa.


Aiheesta aikaisemmin:

Radio Rockin Korporaation Harri Moisio: Steve McQueenin tavoin kiitävä Trumppakuski?

Radio Rockin Kim Sainio moottoripyöräonnettomuudessa ”käsittämättömän alkeellisen motoristivirheen” vuoksi

MP23: Stunt Freaks Team raivasi tiensä MP Motoball Pro-mestariksi – Speed Family vei avoimen sarjan

Motoparlamentti 2022: Moottoripyörien verotus puhutti, entä miten käy bensaprätkien?