Lopultakin käynnissä!

Lopultakin käynnissä!

Periaatteessa potkurivetoisen moottoripyörän rakentaminen on helppoa: otetaan moottoripyörä, poistetaan siitä moottori, ja asennetaan moottori pyörän etuhaarukan päälle rakennettuun telineeseen. Sen jälkeen ottaan sopivankokoinen puupalikka ja asennetaan siitä veistetty potkuri toisiovedon rattaan tilalle. Siinähän se rakentaminen pähkinänkuoressa.

Näin näytti tehneen brasilialainen professori Pardal'kin.

Ainakin arvon professori nauttii pyörällä ajamisesta ja potkurivedosta.

Ainakin arvon professori nauttii pyörällä ajamisesta ja potkurivedosta.

Mehän tunnemme professorin entuudestaan kiitos hänen rakentamansa höyrymoottorisen moottoripyörän. Linkin juttuun löydät tästä: Päivän video: Professori Pardal Brasiliasta ja kuin nyky-Suomeen suunniteltu höyrykulkupeli!

Oheisella videolla professori ja hänen apurinsa käynnistävät pyörän perinteiseen tapaan pyöräyttämällä potkurista. Sytty kohdalleen, ryyppyä ja menoksi.

Professori Pardal vauhdissa.

Professori Pardal vauhdissa.

Vaikka potkurivetoinen moottoripyörä on selvästi mielenkiintoinen kulkuväline, se ei potkuriviiman vuoksi taida sopia kuin tosi lämpimiin maihin. Ja pelkkä siipien lisääminen professorin kulkuneuvoon ei taitaisi vielä tehdä siitä lentävää moottoripyörää. 

Hieno peli kuitenkin. Voit katsoa allaolevan videon myös täällä. Parasta näissä professorin tuotoksissa on, että ne eivät ole missään määrin ryppyotsaisia.

Aiheesta aiemmin:

Päivän video: Professori Pardal Brasiliasta ja kuin nyky-Suomeen suunniteltu höyrykulkupeli!

Päivän video: höyrykäyttöinen prätkä vislaa aikamatkalle 150 vuoden taa