Heron uudesta rally-moottoripyörämallista on jo maailmalla nähty vakoilukuvia. Niistä paljastuu, että tuleva malli on varustettu nestejäähdytteisellä moottorilla, erilaisella rungolla ja alustalla sekä pidemmällä akselivälillä kuin Heron aiemmat rally-mallit. 

Tuleva rally-versio on mukana Intian kansallisessa rallisprint-kisassa Bengalurussa kahden kuljettajan voimin. Kisassa on matkassa myös nykyinen Hero XPulse 200 4V Rally, jollaisella ajaa kolme kuskia. Tapahtumaa käytetään selvästi uuden mallin arviointiin ja testaamiseen. Uudella Herolla ajetaan A-luokassa, joka on tarkoitettu 400 cc ja isommille kisapyörille, kertoo Rush Lane.

Intian suurilla moottoripyörämarkkinoilla on menossa kasvu kohti suurempia, keskikoon moottoritilavuuksia kohti. Hero näkee omalle kasvulleen sauman siinä ryhmässä, jota kiinnostaa esimerkiksi KTM:n 390 Adventure tai Royal Enfieldin tuleva, isompi 450 cc Himalayan-malli.

Heron Rally-mallin moottorille povataan 420 cm3 tilavuutta ja oletetaan, että mallinimi on Xpulse 420. Markkinoille sitä odotetaan ensi vuoden mittaan.

Hero MotoCorpin logo.

Hero MotoCorpin logo.

Mallin ominaisuuksien odotetaan pistävän ominaisuuksien osalta kampoihin LED-ajovaloineen, vahvistettuine etuhaarukoineen ja pinnavanteineen kilpailijoilleen. Pyörässä on levyjarrut sekä edessä että takana. Pyörä on korkea, ja näyttää, että siinä on normaalia pidempi sivuseisontatuki.

Royal Enfieldin tulevan Himalayan 450 -mallin tehon odotetaan olevan noin 35 hv ja maksimiväännön 40 Nm, ja Heron Xpulse 420:n liikkuvan vähintään samoissa lukemissa. Luvassa lienee myös muita hi-tech-piirteitä. 

Heron mielenkiintoa kyseisen kuutiotilavuusluokan pyöriin siivittää myös loistava menestys tämän vuoden Dakar Rallyssä. Heron tehdastiimin kuljettaja Ross Branch otti kisassa kaksi etappivoittoa, ja Franco Caimi sijoittui kokonaiskisassa peräti kymmenenneksi. Hero on siis tulossa kovalla rytinällä ralli- ja adventuremaailmaan. 

Aiheesta aiemmin:

Dakar Rally: Benavides juhli erämaarallin toista voittoaan tiukan sekuntikampailun jälkeen

Dakar Rally päivä10: jännitys tiivistyy kutkuttavalla tavalla – Heron Branchille toinen etappivoitto

Maailman suurin mp-valmistaja rikkoi ison rajapyykin: 100 miljoonaa valmistettua moottoripyörää

Maailman suurin mp-valmistaja julkisti uuden Vida-nimisen sähkömoottoripyörien brändin