Hero MotoCorpin ja Zero Motorcyclesin yhteistyön tavoitteena on premium-luokan sähkömoottoripyörien tuottaminen. Yhteistyö pohjautuu Zeron sähköisten voimalinjojen kehitystyön osaamiseen sekä Heron hankinnan, tuotannon skaalaamisen ja markkinoinnin osaamiseen.

Syyskuussa 2022 Heron hallitus hyväksyi 60 miljoonan dollarin pääomasijoituksen Zeroon.

Zero on globaalisti johtava sähkömoottoripyörien ja niiden voimalinjojen valmistaja. Sen suunnittelu ja valmistus tapahtuvat Kaliforniassa.

Hero kehittää omia sähkömoottoripyörämalleja Vida-tuotenimen alla. Hero Electric -niminen Herosta aikanaan erottautunut yritys esti Motocorpia valmistamasta sähköisiä malleja Hero-merkin alla, joten siksi Vida.

Hero on jo aiemmin liittoutunut mm. taiwanilaisen sähköskoottereita valmistavan Gogoron kanssa. Sieltä se on omaksumassa tuotteisiinsa vaihdettavien akkujen järjestelmän.

Tässä on ainakin yksi vastaus siihen, miten Hero Vida-malleissaan hyödyntää Zerolta saatavaa teknologista osaamista, eli premium-luokan malleissa. Zerolle on myös mahdollista saavuttaa suuren mittakaavan valmistuksen tuomia etuja, mikäli osaa sen mallistosta aletaan valmistaa Heron toimesta Intiassa. 

– Yhteistyömme Zero Motorcyclesin kanssa on merkittävä virstanpylväs liikkumisen saralla matkalla kohti uusiutuvaa puhdasta teknologiaa. Zero kumppaninamme suuntaamme eteenpäin kiihdyttääksemme siirtymistä kohti sähköistä liikkuvuutta Intiassa sekä globaaleilla markkinoillamme, totesi Hero MotoCorpin pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Pawan Munjal.

Hero on jo julkistanut ensimmäisen sähköajoneuvonsa, Vida V1 -skootterin ja rakentanut julkista latausverkostoa Bengaluruun, Delhiin ja Jaipuriin. Latauspisteitä on jo miltei 300.

Aiheesta aiemmin:

Intialainen Hero sijoitti 60 miljoonaa euroa amerikkalaiseen sähkömoottoripyörävalmistajaan

Hero ja Gogoro yhteistyöhön sähköajoneuvojen vaihtoakkuteknologian vahvistamiseksi