Kotimaassa varkautelainen teki historiaa voittamalla neljä ratalajien suomenmestaruutta ensimmäisenä koskaan. Forssan Pilvenmäellä mies kruunattiin maaradan suomenmestariksi ja Tampereen Kaanaassa Jesse pääsi tuulettamaan speedwayn SM-kultaa. Lisäksi palkintokaappiin tuli pariajon ja joukkueajon SM-kullat kotiyleisön edessä Varkaudessa. Kruununa huippukaudelle oli Ruotsissa Allsvenskanin voitto hagforsilaisen Valsarnan riveissä.

- Kyllä tämä palkinto lämmittää, iso ja hieno tunnustus. Viime kausi oli tosi hyvä ja menestyksekäs. Tuntuu hyvälle, että kova työ noteerataan, kommentoi Jesse Mustonen.

- Viime kauden menestyksistä Allsvenskanin voitto oli tietysti oma lukunsa. Suomenmestaruuksista speedwayn henkilökohtainen nousu ykköseksi. Muita mestaruuksia tallin seinällä jo oli, mutta se vielä puuttui, toteaa Mustonen.

Kausi 2023

Tulevalla kaudella pääpaino on speedwayssa. Mutta maarataa ei kokonaan unohdeta, se tulee siinä sivussa mukana. Välillä Mustosesta on mukavaa ulkoiluttaa pitkää rouvaa (maaratapyörää). Mustonen jatkaa Allsvenskanissa hagforsilaisen Valsarnan riveissä. Hallitseva mestari lähtee toki hakemaan menestystä, mutta myös henkilökohtaisia tavoitteita asetetaan Ruotsin ovaaleille.

- Aina pitää kehittyä, koskaan ei voi olla liian hyvä. Viime kaudella Ruotsissa tuli jo hyvä pistekeskiarvo, vaikka muutamia heikompia suorituksia mahtui mukaan. Tällä kaudella pitää saada suorituksiin vielä enemmän tasaisuutta ja pistekeskiarvo pitää nousta yli kahden, toteaa Mustonen päättäväisesti.

- Maajoukkueet on tottakai tavoitteena. Speedwayn pariajon EM-semifinaali ajetaan kotiradalla Varkaudessa heinäkuussa. Ois upeaa olla ajamassa Suomea jatkoon kotiyleisön edessä. Speedwayn World Cup Puolassa ja maaradan joukkue MM-finaali Hollannissa ovat myös tavoitteena, jatkaa Mustonen.

- Suomenmestaruuksia lähdetään puolustamaan. Siinä on kovaa tavoitetta. Jos oikein hyvän vauhdin saa päälle ja riittävät näytöt, niin ajopaikka Tanskassa voisi aueta. Siinä on vielä lisää tavoitetta, tuumaa Mustonen lopuksi.

Aiheesta aiemmin:

Speedway: Jesse Mustonen kisaa Valsarnan riveissä myös vuonna 2023

Jesse Mustonen voitti speedwayn Suomenmestaruuden, teki samalla suomalaista ratalajihistoriaa

Maarata: Jesse Mustosesta Suomenmestari 2022

Speedway: Mustosen edustama Valsarna valmiina mitalitaistoon

Jesse Mustonen: Kymmenen vuotta sladissa