Nuorten kuljettajien onnettomuusriski pienenee ajokokemuksen ja iän karttuessa. Kokematon kuljettaja ei välttämättä osaa kiinnittää huomiota sellaisiin seikkoihin, joista saattaa aiheutua vaaratilanteita.

15–17-vuotiaiden riski menehtyä liikenteessä on Suomessa suurempi kuin muissa Pohjoismaissa. Tämän ikäryhmän miehille sattuu eniten henkilövahinkoja mopo-onnettomuuksissa.

Yksi keino kääntää tämä trendi on tukea nuorta siinä vaiheessa, kun mopot ja muut moottoroidut ajoneuvot tulevat ajankohtaisiksi.

”Mopokortin juuri hankkinut nuori ajaa ensimmäisiä kertoja moottorikäyttöisellä ajoneuvolla. Vauhtia on siis yhtäkkiä enemmän kuin aikaisemmin. Nuori tarvitsee tässä kohtaa vielä paljon aikuisten tukea, opastusta ja hyvää esimerkkiä”, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Elias Ruutti sanoo.

Mopotapahtuma Turussa lauantaina 6.5.2023

Turussa järjestetään tulevana viikonloppuna tapahtuma mopoileville nuorille. Luvassa on rastitehtäviä, joissa mopoilijat pääsevät kokeilemaan erilaisia liikenteessä liikkumiseen liittyviä taitoja niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Tämän lisäksi on vapaata radalla ajoa.

Mopotapahtuma nuorille mopoilijoille järjestetään Turun Kart in Club'illa 6.5. klo 12.00–16.00.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lasten ja nuorten keskus ry, Liikenneturva, Turun kaupungin nuorisopalvelut ja Turun nuorisovaltuusto, Suomen Punainen Risti Turun osasto, Turun Moottoripyöräilijät ry, Mikaelinseurakunnan nuoret ja Lounais-Suomen poliisilaitos.

Liikenneturva uskookin eri toimijoiden välisen yhteistyön tuovan mopoiluun monta eri näkökulmaa. Nuoret pitää myös ottaa mukaan järjestetyn mopotoiminnan suunnitteluun.

Kannattaa lisäksi muistaa, että liikenteessä liikkuminen ja kikkailu on pidettävä erillään ohjatussakin mopotoiminnassa.