Mansaaren TT-ajot edustavat moottoripyöräkilpailuna lajinsa vanhinta ja vaarallisinta koko maailmassa. Kisoja yksityiskohtaisesti ja realistisen tarkasti mallintava TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 tuo pelin virtuaaliversion kaikenlaisten moottoripyöräfanien koettavaksi. Pelin kehittäjästudio RaceWard sai vieraakseen maineikkaan ja menestyneen brittiläisen TT-kisaaja Davey Toddin, joka sai kokeilla peliä hyvissä ajoin ennen julkaisua ja kommentoida sen sisältöä.

Toddilla sekä ajo- että pelikokemusta radasta

Todd tuntee paitsi kisan ja rataolosuhteet omakätisesti, myös pelisarjan edelliset osat. Niinpä hän pystyy vertailemaan pelien välistä kehitystä sekä muutoksia, joita uuteen peliin on tuotu edellisosaan verrattuna. Esimerkiksi entistä upeampi grafiikka, kehittyneempi fysiikanmallinnus ja aiempaa realistisempi ohjattavuus nostavat pelin uudelle tasolle. Todd kertookin haastattelussa kokevansa peliä pelatessaan kuin olisi oikean moottoripyörän selässä. Lisäksi peli auttaa häntä radan tuntemisessa, joka onkin avainasemassa kisaa varten harjoiteltaessa.

”TT-pelit ovat yhä iso osa harjoitteluani tulevia Isle of Man TT -kisoja varten. Peli auttaa minua pitämään radan mielessäni. Olen viettänyt pelisarjan parissa satoja tunteja ja se on auttanut minua valmistautumisessa. Tulokseni ovat selvästi kohentuneet pelin ansiosta”, kommentoi huikeilla ajosuorituksillaan pelinkehittäjät hämmentänyt Davey Todd.

”TT3 tuntuu täysin uudelta peliltä, mikä on todella kiehtovaa. Realistisessa ajotilassa kaikilla realismiasetuksilla tunne on kuin oikeaa moottoripyörää ajaessa”, Todd selventää.

Reittejä yli 30 erilaista

Peliin on mallinnettu tarkasti sen TT-nimikkoreitti eli Tourist Trophy. Kaikkiaan eri reittejä on mukana yli 30 erilaista. Ajettavaa on peräti yli 220 ratakilometrin verran täynnä upeita maisemia. Lisäksi moottoripyöriä on mukana lähes 40 eri mallia. Aitoja, lisensoituja ja tarkasti mallinnettuja kisakuljettajia on mukana yli 20. Yksinpelitilan ohella pelissä pääsee nauttimaan kiehtovista moninpelitiloista.

Pelin kierrosajovideon Davey Toddin seurassa voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/pLJsxp5eM5g. Davey selostaa samalla miten missäkin kohtaa ajetaan ja mikä on todellisessa ajotilanteessa huippunopeus, samalla mies kehuu rataa, ja toteaa, että missään muualla maailmassa ei pysty painamaan samalla tavalla kuutosvaihteella kahva tappiin käännettynä kuin Mansaarella. Kannattaa katsoa.

Davey Toddin haastattelun voi puolestaan katsoa osoitteessa https://youtu.be/Aneti-PPWGA.

TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 julkaistaan 11. toukokuuta sekä PlayStation 5-, Xbox Series X/S-, PlayStation 4-, Xbox One- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Aiheesta aiemmin:

Maailman vaarallisin moottoripyöräkilpailu on pian koettavissa virtuaalisesti

Pelit: Maailman legendaarisin moottoripyöräkisa palaa, TT Isle of Man – Ride on the Edge 3

TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 -ajopelillä pääset kokemaan maailman vanhimman mp-kisan virtuaalisesti