Haljalan valmistautumisessa ajaminen jäi vähäksi

Hermanni Haljala siirtyi nopeasti Espanjan maaperälle kauden avausviikonlopun jälkeen, mutta valmistavat ajoharjoitukset jäivät alkuperäisestä suunnitelmasta pienen sairastelun johdosta. Kuitenkin harjoittelussa tehdyt asiat ovat tuoneet luottamusta niihin kehitettäviin osa-alueisiin, jotka tuovat kärkeä lähemmäksi hetki hetkeltä. Tulevaa viikonloppua Haljala lähestyi jopa "sadetanssin" voimin.

"Erikoiskokeet ovat joitakin mutkia lukuunottamatta samat, kuin viime vuonna. Kun kilpailua sijoitusten osalta ratkaistaan, enduroerikoiskoe on luonteeltaan sellainen, että kuluminen saattaa johtaa suuriinkin eroihin. Siitä huolimatta sade tekisi reitille hyvää," Haljala analysoi ennakkoon viikonloppua kilpailupaikalta.

E1-luokan pisteissä Haljala on sijalla 11, 10 pisteellä.

Puhakaisen valmistautumisen riesana pitkittynyt flunssa

Samuli Puhakainen.

Samuli Puhakainen.

Samuli Puhakainen lähtee viikonloppuun yli 2 viikkoa kestäneen flunssan vaivaamana. Silti reitti saa Puhakaiselta ajatuksen sopivammasta maastosta kauden avaukseen verrattuna.

"Pyörä tuntui hyvältä testiradalla ja erikoiskokeet näyttävät hyvältä. Crossierikoiskoe tulee olemaan se haastavin itselleni, mutta onnistuin täällä viime vuonna hyvin, joten merkit paremmasta viikonlopusta ainakin lähtökohdiltaan ovat olemassa," Puhakainen kertoili tunnelmiaan kilpailun aattona.

Junior-luokan pisteissä Puhakainen on sijalla 10, 11 pisteellä.