Maailmankuulu F1-legenda, kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen on suunnitellut sähkömoottoripyörän signature-mallin yhteistyössä alan pioneerin Verge Motorcyclesin kanssa. Pyörää valmistetaan yhteensä vain sata kappaletta, joten kyseessä on hyvin eksklusiivinen harvinaisuus.

“Tiedän kokemuksesta, mitä nopeutta, tarkkuutta ja tyylikkyyttä ilmentävän ajoneuvon kehittäminen vaatii. Halusin suunnitella pyörän ainutlaatuisia yksityiskohtia myöten, pelkkien värivalintojen sijaan. Jokainen pyörä on numeroitu ja varustettu eksklusiivisella signeerauksella. Tämä sähkömoottoripyörä edustaa ajamisen tulevaisuutta ja on testamentti täysillä eletylle elämälle”, Mika Häkkinen kertoo.

Mika Häkkisen ja Verge Motorcyclesin yhteistyö käynnistyi alkuvuodesta, kun Häkkinen nimitettiin mukaan yhtiön Advisory Boardiin. Häkkinen on myös yksi Verge Motorcyclesin sijoittajista. Yhteistyössä toteutettu signature-malli on kahden oman alansa huipun taidonnäyte.

Verge

Vergen vanteeseen sijoitettu sähkömoottori on Teemu Saukkion suuri oivallus.

Pyörän kantamaksi latauksella kerrotaan 350 km ja latausajaksi 35 minuuttia. Vergen erikoisuus on takapyörään sijoitettu moottori, joka on patentoitu ja kansainvälisesti palkittu innovaatio.

Pyörässä on hiilikuidusta valmistetut katteet ja uniikki keraaminen pintakäsittely, joka suojaa naarmuilta. Täysmustat iskunvaimentimet ja yksityiskohdat sekä syvän tumman harmaat ja hopeiset pintaelementit viimeistelevät ilmeen.

Mika Häkkisen suunnittelema uniikki moottoripyörä on ostettavissa tästä päivästä alkaen Virossa päämajaansa pitävän Verge Motorcyclesin verkkokaupasta Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Suomessa, Virossa ja Monacossa. Moottoripyörän voi ostaa myös Vergen uudesta Monaco GP:n yhteydessä aukeavasta Monacon lippulaivamyymälästä, joka on sähkömoottoripyörävalmistajan ensimmäinen liike ja showroom. Pyörän veroton myyntihinta on 80 000 euroa.

Aiheesta aiemmin:

MP23: Vergen keksijä Teemu Saukkiolle kaksipyöräisten sähköistämisen innovaatiopalkinnto

Vergen seuraava virstanpylväs: lisärahoitus kasvatti hinkua valloittaa maailma suomalaissuunnitteisella sähkömoottoripyörällä

Mika ja Verge.

Mika ja Verge.