Siinä missä Ewan McGregor toimii kertojana “Speed Is Expensive: Philip Vincent and the Million Dollar Motorcycle,” mukana esiintymässä ovat mm. Jay Leno, Clashin basisti Paul Simonon ja seitsenkertainen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari John Surtees.

Elokuvan ensi-ilta on ollut jo loppuvuodesta 2022, nyt se on tulossa ainakin Englantiin ja Irlantiin. Tätä kirjoitettaessa ei ole tietoa Suomeen tulosta, mutta jollei muuta, niin toivottavasti joku videokanava, kuten Netflix, ostaa oikeudet filmiin, jotta pääsemme näkemään sen.

Käsikirjoittaja / ohjaaja David Lancasterin elokuva kertoo tarinan Philip Vincentistä,  joka alkoi suunnitella nopeusennätyksiä tehtailleita moottoripyöriä miltei vuosisata sitten. Elokuva seuraa Philip Vincentin päivää, kun tämä yrittää etsiä vastauksia kysymyksiin isoisänsä elämästä ja työstä. Leno, Simonon, Surtees ja monet muut Vincentin pyörien ihailijat tarjoavat oman asiantuntijan perspektiivinsä vastauksien löytämiseksi.

Philip Vincent suunnitteli maailman nopeimmat ja hienoimmat moottoripyörät, mutta päätyi sitten vakavaan moottoripyöräonnettomuuteen, joka johti koomaan. Lopulta hän menetti kaiken ja vietti loppuelämänsä köyhäintalossa.

Ewan McGregor in itsekin tunnettu moottoripyöräilijä, joka on ajanut prätkällä useampia kilometrejä kuin useimmat meistä, ja ollut näytillä yhtä lailla Apple TV+:n "Long Way Up" -sarjassa kuin muissakin moottoripyörämatkoista kertovissa sarjoissa, kuten "Long Way Round" ja "Long Way Down".

Elokuvan tuottajanakin toiminut Lancaster ja Gerry Jenkinson sekä James Slater toivat projektin McGregorin tietoisuuteen sopivasti koronaeristyksen aikaan. He saivat mitä halusivat, McGregor tunnetusti pitää moottoripyöräilystä ja tuntee lajin historian.

– Emme olisi voineet toivoa parempaa kertojahahmoa, Lancaster totesi.

Elokuva tulee Englannissa teattereihin syyskuussa. Asiasta kertoi Variety. Voit katsoa elokuvan trailerin myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

Tässä on kallein koskaan myyty moottoripyörä - hinta miltei miljoona dollaria