Monille sotaveteraaneilla ja ensihoitajille, joilla on tehtävissään ollut äärimmmäisiä traumatisoivia kokemuksia, tie toipumiseen voi olla pitkä ja vaikea. Traumaperäisen stressihäiriön (TPSH) oireet voivat vaikuttaa sekä fyysiseen että psyykkiseen terveyteen sekä kykyyn toimia jokapäiväisessä elämässä.

Motorcycle Missions'lla on ainutlaatuinen tapa auttaa TPSH:stä kärsiviä ihmisiä. Se on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka auttaa veteraaneja ja ensihoitajia löytämään tarkoitusta, toveruutta ja adrenaliinia elämään moottoripyöräilyn ja niiden rakentelun kautta.

Organisaation on perustanut Krystal Hess vuonna 2016. Hän on itse motoristi ja veteraani, joka halusi luoda yhteisön, missä ihmiset voivat kokoontua ja tukea toisiaan moottoripyöriin kohdistuvan jaetun intohimon ansiosta.

Motorcycle Missions'illa osanottajille annetaan mahdollisuus oppia ajamaan moottoripyörillä ja rakentamaan niitä sekä osallistua ryhmäajoihin ja muihin tapahtumiin.

Organisaation ohjelmat on suunniteltu auttamaan TPSH:stä kärsiviä ihmisiä yhdistymään siihen vapauteen, mitä moottoripyörällä ajaminen saa aikaan. MM:n lähestymistapa terapiaan on tarjota kannustava samanmielisten yksilöiden yhteisö, joka jakaa intohimon moottoripyöräilyyn. Motorcycle Missions toivoo rohkaisevansa osallistujia kehittämään elämänmittaisen intohimon moottoripyörillä ajamiseen ja niiden rakentamiseen ja löytämään tarkoituksen ja täyttymyksen trauman jälkeiselle elämälleen.

Moottoripyörällä ajaminen voi tuottaa vapauden ja kontrollin tunteen, joka usein puuttuu niiden elämästä, jotka kamppailevat TPSH:n kanssa. Se voi myös vähentää stressiä ja ahdistusta sekä parantaa mielialaa ja vahvistaa itseluottamusta. Lisäksi yhteisöllisyyden tunne, joka syntyy, kun on osana moottoripyöräkerhoa, voi auttaa taistelussa sosiaalista eristäytymistä vastaan, jota monet TPSH:stä kärsivät kokevat.

Voisi kuvitella, että Suomessakin olisi tarvetta vastaavalle toiminnalle. Omat sotaveteraanimme ovat jo vanhuksia, mutta entä YK-tehtävissä haavoittuneet, tai virkatehtävissä traumatisoituneet poliisit ja ensihoitajat? Olisiko tässä luontevaa toimintaa heillekin?

Motorcycle Missions'in sivuille pääset tästä. Asiasta kertoi News4SanAntonio.

Aiheesta aiemmin:

MP23: Uuden koulutuksen avulla parannetaan ikääntyvien motoristien mahdollisuuksia jatkaa harrastustaan

Motoristien Kriisipalvelu: matalan kynnyksen pyyteetöntä apua motoristilta motoristille

Motoristien Kriisipalvelu: vapaaehtoisapua motoristeille ja heidän läheisilleen vaikeinakin aikoina

Stressiä, painetta? Ei hätää, tohtori määrää moottoripyöräterapiaa