Junior- ja Junior1-luokassa hyviä otteita tällä kaudella esittäneeltä Peetu Juupaluomalta voidaan odottaa hyviä suorituksia Heinolasta.

– Reitti on ihan mukavan oloinen. Löytyy hiekkaa, perinteistä suomalaista kivikkoa ja kuraa myös. Supertest ja extreme test vaikuttavat helpoilta ja hauskoilta. On pieni kotietu verrattuna Etelä-Euroopan kuskeihin. Hieno päästä ajamaan kotikisaa pitkästä aikaa, Peetu Juupaluoma kommentoi ennakkotunnelmia.

Niko Puotsaari on pystynyt kauden aikana jo napsimaan pisteitä Youth-luokasta ja asettaakin tavoitteekseen ajaa kymmenen parhaan joukkoon viikonloppuna.

– Reitti on ihan ok. Endurotesti ei ole mikään lemppari, mutta muuten ihan jees. Yritetään 10 sakkiin ajaa, niin vois olla tyytyväinen. Hienoa päästä ajamaan eka MM-kisa Suomessa, Niko Puotsaari totesi.

Viivi Mäkinen avaa MM-kautensa sekä MM-uransa viikonloppuna Heinolassa. Viime vuoden Naisten Suomen mestari lähtee hakemaan kilpailusta hyvää kokemusta.

– Mukava lähteä ensimmäiseen MM-kilpailuun, koska kyseessä on kotikilpailu. Pientä jännitystä on silti ilmassa, mutta reitti vaikuttaa ihan hyvältä ja odotan jo ajamaan pääsyä! Tavoitteena on päästä puhtaasti maaliin ja ajaa omaa hyvää ajoa, Viivi Mäkinen kertoi.

Tänään käynnistyvässä kilpailussa tiimin neljästä kuljettajasta vain kolme on paikalla, kun Roni Salin loukkasi polvensa viime viikolla maajoukkueharjoituksissa ja joutuu jättämään kauden kesken. Huomenna Heinolassa kaasutellaan Supertesti ja lauantaina ensimmäinen täysi kilpailupäivä starttaa klo 9.00.

 Aiheesta aiemmin:

SM-enduro: Juupaluoma osakilpailun luokkavoittoon Kangasalla

Juupaluoma E2-luokkavoittoon Päijänteen ympäriajossa

Juupaluoma ja Mäkinen luokkavoittoihin enduron SM-avauksessa lauantaina

Kytönen Motorsport jatkaa tutulla kokoonpanolla kaudella 2023