Roni Kytönen ajoi SM-enduron voittoon Riihimäellä lauantaina. Jännittävä kilpailu ratkesi vasta viimeisellä erikoiskokeella, kun RedMoto Honda -kuljettaja kellotti neljä sekuntia nopeamman ajan, kuin seurakaveri Hermanni Haljala. Kaksikon väliseksi eroksi jäi maalissa vain reilu yksi sekuntti.

– Tiukka intensiivinen päivä. Pätkät olivat melko lyhyitä, mutta menivät taas sitten sitä kautta todella hurjaan kuntoon. Ensimmäisen kierroksen lopussa kaaduin kertaalleen, mutta muuten ei ollut ihmeellistä. Kropassa tuntuu muuten hyvältä, mutta käsi on vielä toipumisvaiheessa, Kytönen kertoi.

Riihimäellä kilpaillaan samalla myös enduron kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta ja siinä Jämsän seudun moottorikerho on ylivoimaisessa johdossa, kun yleiskilpailun kolme nopeinta olivat tänään Kytönen, Haljala sekä Eemil Pohjola. Huomenna Riihimäellä on vuorossa toinen kilpailupäivä, minkä jälkeen jaetaan mitalit kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta. Huomisen tuloksia voi seurata täältä.

Tulokset lauantai:

1. Roni Kytönen
2. Hermanni Haljala +00:01
3. Eemil Pohjola +00:20

Puotsaari U20-luokan voittoon

Niko Puotsaari.

Niko Puotsaari.

Kytönen Motorsportin Niko Puotsaari ajoi U20-luokan voittoon Riihimäen SM-enduron avauspäivänä ja oli loistavasti myös E1-luokassa kolmas.

– Hyvä päivä. Ajotuntuma tullut takaisin Ruotsin jälkeen ja koko päivän hyvää ajoa. Ensimmäisellä kierroksella on vielä parannettavaa, mutta toinen ja kolmas tuli hyvin. U20-luokan voitto tuli ja sitä haettiin sekä A1-luokasta kolmas sija, mikä jäi vain viiden sekunnin päähän kakkossijasta. Huomenna toistetaan sama ja otetaan vielä se viisi sekuntia pois, hyvän tuulinen Puotsaari kertoi.

E2-luokan SM-sarjaa tänä vuonna hallinnut Peetu Juupaluoma oli tänään Riihimäellä toinen jääden 20 sekuntia Hermanni Haljalalle, joka ajoi voittoon. Yleiskilpailussa Juupaluoma neljäs.

– Ihan jees päivä tänään. Toisen kierroksen viimeisellä peltopätkällä potkaisin polvella etujarrusta banjopultin hajalle ja nesteet tuli ulos. Loppupätkä ilman etujarrua ja siinä tuli takkiin aika paljon. Muuten päivä ilman isompia ongelmia ja kaatumisia läpi, Juupaluoma kertoi.

Naisten-luokan hallitseva Suomen mestari Viivi Mäkinen jäi tänään kolmanneksi, kun voittoon kurvasi Janette Mielonen.

– Ihan kohtalainen päivä. Ensimmäinen kierros tuli liian rauhaksiltaan ja aggressiivisuus sekä vauhti puuttui täysin ajamisesta. Siitä sitten kuitenkin lähdettiin parantamaan ja tuli muutamia ihan hyviä pätkäaikoja, viimeiselle pätkälle jopa pohjat. Kaatumisia ei tullut, mutta jotenkin on liian varovaista ajoa. Täysin tyytyväinen en kuitenkaan ole tähän päivään, mutta lähdetään parantamaan sijoitusta huomiselle. Tällä hetkellä kuitenkin oman sarjan johdossa, mikä on positiivinen asia, Mäkinen kertoi.

Sunnuntaina Riihimäellä on jaossa uudet SM-pisteet.