Keanu Reeves on aloittanut moottoripyöräilyn nuorena aikuisena ja on siitä lähtien ollut intohimoinen motoristi. Hiljattain fani kysyi Reevesiltä, minkä moottoripyörän tämä haluaisi seuraavaksi kokoelmaansa, eikä Matrix-tähti pettänyt faniaan, kertoo Motorbiscuit.

Tällä hetkellä Reeves ajaa eniten omalla Arch-merkkisellä pyörällään. Reevesillä on ollut yhteinen moottoripyörien tuotantolaitos Arch Motorcycle Company yhdessä Gard Hollingerin kanssa jo pitkään. Eikä tietysti ole ihme, että mies tykkää Archilla ajamisesta, sillä miehet perustivat yrityksen nimenomaan valmistamaan mieleisiään moottoripyöriä.

Aiheesta lisää tässä: Kun Keanu Reeves moottoripyörien valmistajaksi ryhtyi

Arch 1s on Keanu Reevesin ja Gard Hollingerin yhteisyrityksen uusin malli.

Arch 1s on Keanu Reevesin ja Gard Hollingerin yhteisyrityksen uusin malli.

Jostain on aloitettava

Reeves aloitti moottoripyöräilyn 22-vuotiaana oltuaan filmaamassa studiolla Münchenissä Saksassa. Siellä eräällä nuorella naisella oli Kawasakin enduro-pyörä, jolla tämä ajeli ympäriinsä. 

– Yhtenä päivänä pyysin häntä opettamaan minulle, miten sillä ajetaan. Sitten aloin ajaa pyörällä ympäri aluetta silloin, kun hän ei käyttänyt sitä, ja kun menin takaisin Los Angelesiin, ostin samanlaisen pyörän, Reeves kertoi.

Loppu onkin sitten historiaa. Seuraavaksi Reeves osti kanarialinnunkeltaisen 1971 Norton Commandon ja sen jälkeen 1973 Commandon. Näyttelijä on omistanut myös Suzukin sporttipyöriä ja Harley-Davidsonin cruisereita. 

Archin Reeves perusti Hollingerin kanssa jo vuonna 2011. Yritys valmistaa räätälöityjä sport-cruisereita isolla sydämellä.

Se unelmien prätkä

Keanu Reeves kertoi, että hänen unelmiensa moottoripyörä on brittiläinen Vincent Black Shadow. Äskettäin järjestetyssä Redditin haastattelussa, jossa kohteelta voi kysyä mitä tahansa, yksi faneista halusi tietää, minkä moottoripyörän tämä haluaisi seuraavaksi kokoelmaansa.

"... Olen aina haaveillut omistavani Vincent Black Shadowin... voihan sitä unelmoida", Reeves huokasi.

Kuten tunnettua, Reevesin unelmien prätkä liikkuu liukkaammin kuin monet superautot ja nykyiset superbiketkin, joten sikälikään kohde ei ole huono. Vincent oli yksi aikansa teknisesti edistyneimpiä pyöriä ja ensimmäinen varsinainen superbike, jolla rikottiin ennätyksiä. Ennätyksiä se rikkoo edelleenkin, mutta lähinnä huutokaupoissa maksetuissa hinnoissa, joten Reevesin huokaisun ymmärtää. 

Black Shadoweja valmistettiin aikanaan vain 1350 kappaletta, jotka kaikki eivät suinkaan enää ole tallessa, ja tuotanto päättyi 1955. Kalleimmasta on maksettu huutokaupassa yli 800 000 euroa.

Ja tämähän se on: Vincent Black Shadow. Kyseinen malliesimerkki on vuosimallia 1952. Kuva: Doug Fawley, Wikimedia Commons.

Ja tämähän se on: Vincent Black Shadow. Kyseinen malliesimerkki on vuosimallia 1952. Kuva: Doug Fawley, Wikimedia Commons.

Aiheesta aiemmin:

Kun Keanu Reeves moottoripyörien valmistajaksi ryhtyi

Myynnissä aikansa maailman nopein moottoripyörä – pyörä, jollaisen kaikki haluaisivat

Päivän video: Keanu Reeves esittelee mp-kokoelmaansa - mukana mm. Matrix-Ducati ja tietysti Arch

Kellarikomerolöytö, jollaisen jokainen varmasti haluaisi tehdä

Las Vegasissa menossa melkoinen mp-huutokauppa – tässä pari aikanaan maailman nopeinta moottoripyörää

Keanu Reevesin uusi Arch Method 143 -moottoripyörä – valmistusmäärä vain 23 kpl

Motouutiset 5v sitten: Keanu Reevesin KRGT-1 on nyt tilattavissa - ja millainen pyörä!

Matrix-tähti Keanu Reevesin moottoripyörätehtaalta uusi, sporttisempi Arch s1 -malli, ei varallisuusrajoitteisille