Kaikki kaarre- ja rata-ajokurssit ovat varmasti tarpeen, mutta kun kuulimme asiasta, niin pakko oli kysyä kurssin toiselta järjestäjältä Tommi Lumiaholta, miksi järjestää ainoastaan naisille suunnattu kaarreajokurssi?

– Ladies of Botnia kaarreajokurssi naisille vastaa konkreettiseen tarpeeseen ja toiveeseen. Naismotoristit ovat nimenomaan toivoneet kurssia vain naisille. Olemme saaneet palautetta, että normaaleille ratapäiville ei välttämättä uskalleta mennä harjoittelemaan, koska on pelätty että siellä ajetaan niin kauhean kovaa, Tommi Lumiaho kertoo.

– Kokemus on muuten osoittanut että tämä pelko ei liity vain naismotoristeihin. Tästä huolimatta naisten kurssi on jäänyt elämään. Tarkoituksemme ei ole, että kukaan ajaisi hirveän lujaa, vaan ajatuksella, koska kysymyksessä ei ole kilpa-ajo- vaan kaarreajokoulutus.

Millaista koulutus on?

– Kyseessä on matalan kynnyksen kaarreajokoulutus, jossa tähdätään ajamisen rentouteen ja jännittämisen vähentämiseen. Koulutus on erityisesti suunnattu aloitteleville tai lisävarmuutta hakeville naismotoristeille.

Miksi opetus järjestetään nimenomaan moottoriradalla?

– Moottorirata on tosi hedelmällinen harjoitteluympäristö, koska ratojen kurvit on nimenomaan suunniteltu sellaisiksi, että ne vaativat keskittymistä ja ajotekniikkaa. Tällaisen treenin jälkeen normaalit maantiemutkat ovatkin yhtäkkiä kuin parhaita kavereita, eivätkä enää lainkaan pelottavia tai jyrkän tuntuisia.

Toivotammekin kaikki naismotoristit ympäri Suomen rohkeasti paikalle harjoittelemaan hyvällä mielellä mukavaa harrastusta, Lumiaho kehottaa.

Kurssilla käydään läpi muassa seuraavat asiat:

• Ajolinjat
• Jarrutus
• Vauhdin sovittaminen
• Pyörän kallistaminen
• Ajoasento ja ajamisen rentous

Majoitus- ja kurssille ilmoittautumistiedot:

Tarvittaessa osallistuja voi varata yöpymisen perinteisestä maalaismaisemasta Lintuharjun ratsutilalta (Kentankyläntie 818, 66300 Jurva). Lisätietoja löydät heidän kotisivuiltaan http://www.lintuharju.com. Linkistä löydät lomakkeen, jonka kautta voit varata yöpymisen sekä koulutusta edeltävälle että jälkeiselle yölle. Majoituksen hinta on 40€/yö ja siihen sisältyy aamiainen, iltapala, saunominen ja vuodevaatteet pedattuina.

Kurssin tiedot: Paikka: Botniaring (Kauhajoentie 688, 66300 Jurva). Päivä: 27.6.2023. Kellonaika: 9:00-16:00. Kurssin hinta:149€. Kurssin järjestää ATL Motors.

Kurssille voit ilmoittautua tästä linkistä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan viettämään mukavaa päivää hienon harrastuksen parissa!
Terveisin kouluttajanne, Arttu Lakanen 044 0606686 ja Tommi Lumiaho 050 4093450.