Kärkikolmikko mahtui 13 sekunnin sisään ja MacDonaldin ero Cavalloon oli vain 0,24 sekuntia Uusi-Seelantilaisen hyväksi. Ennakkosuosikeista Italian Andrea Verona sijottui 9:ksi ja Iso-Britannian Brad Freeman keskeytti jo kilpailun avanneella super erikoiskokella sattuneen kaatumisen johdosta.

Kytönen ajoi riskittömästi päivän läpi

Roni Kytönen sijoittui 18. enduron Italian mestaruussarjan osakilpailussa Citta Della Pievessä. RedMoto Honda -kuljettajan suunnitelma oli jo ennen kilpailua ajaa riskittömästi se läpi.

– Aika lailla ajellessa se meni. Tarkoitus oli tosiaan välttää riskejä ja ajaa varmasti, mutta sillä tyylillä vauhti ei nyt parempaan riittänyt. Kertaalleen kävin nurin, mutta muuten ei ollut edes tilanteita, kun menin niin rauhaksiin, Kytönen kertoi.

Juhannus on Kytösen kohdalla vapaa kilpailuista, mutta hän viettää sen tänä vuonna Italiassa.

Lämpö verotti Haljalan voimia

Hermanni Haljala. Kuva Cristiano Morello.

Hermanni Haljala. Kuva Cristiano Morello.

Hermanni Haljalan vauhti riitti sijaan 23.

– Kilpailu lähti hyvin käyntiin ja ensimmäinen kierros sujui suunnitellusti. Lämpö alkoi kuitenkin verottamaan voimia ja tänään ei ollut mahdollisuuksia parempaan ja flunssakin tuli nyt riesaksi täältä kotia tuliaisina. Nyt on pieni huilin paikka ja hommat jatkuu Slovakiassa, jossa MM-sarja jatkuu kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Itselleni on kuitenkin ollut tärkeä viesti, että vauhtia ja varmuutta on tullut lisää, Haljala kertoili varikolta tapahtumia rutistuksen jälkeen.

Enduron MM-sarja jatkuu kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Slovakiassa.

Tuloksia

Italian avoin enduron mestaruussarja, Pieve 18.6.2023, 13/13 erikoiskoetta

Yleiskilpailu:

1) Steve Holcombe, GBR, Beta 59.17,38 2) Hamish Macdonald, NZL, Sherco +12,71 3) Matteo Cavallo, ITA, TM +12,95...18) Roni Kytönen, FIN, Honda +2.28,08...23) Hermanni Haljala, FIN, Beta +2.56,66