Ensimmäisessä erässäkin Haavisto nousi huonon lähdön jälkeen kärkeen vasta kierroksella 11. Toisessa erässä hän puolestaan ampaisi lähdöstä kärkeen halliten erää lähdöstä maaliin. KTM-kuljettaja johtaa nyt sarjaa täysillä pisteillä ja ero toisena olevaan Juuso Matikaiseen on 16 pistettä.

– Tiukka vääntö oli voitosta tänään ja erot olivat pieniä. Ihan tosissaan sai puristaa loppuun asti, että voitot irtosivat. Tästä on hyvä jatkaa Tornioon ja ehtii välissä vetää juhannuksen happea, kun nyt olen ollut Latvian MM-osakilpailusta asti reissussa, Haavisto kertoi.

Haavisto ajoi Siilinjärvellä jo eilen myös TOP 250A-luokan osakilpailun, mistä tuloksena oli niin ikään kaksi erävoittoa ennen Emil Silanderia.

Teemu Makkonen nappasi tänään avauserästä holeshotin ja ampaisi kärkeen ollen ruutulipulla kuudes. Toisessa erässä hän epäonnistui lähdössä ja oli lopussa kahdeksas. Päivän yhteistuloksissa Makkonen oli kuudes. SM-sarjassa hän jatkaa Siilinjärven osakilpailun jälkeen seitsemäntenä.

– Siilinjärven SM-kisat ajettu. Aamu lähti ihan ok suorituksella aika-ajoista käyntiin, sain parannettua aikaa kierros kierrokselta ja se riitti sijaan kuusi. Ekassa erässä oli loistava lähtö, ensimmäisen kierroksen ajoin kärjessä. Vähän puristaminen puudutti käsiä ja koitin vain ajaa tasaisia ja omaan vauhtiin sopivia kierroksia. Tokassa lähdössä meni munimiseksi ja jäin muiden taakse. En enään saanut kiinni niitä, joiden kanssa ajan samaa kyytiä, joten otin treenin kannalta tämän toisen erän. Totalissa kuudes eli ihan tyytyväinen saa kuitenkin olla, Teemu Makkonen kommentoi.

MX2-luokassa Eliel Lehtinen ajoi tänään eräsijat 14. ja kuusi ollen yhteistuloksissa kymmenes. Hän jatkaa SM-sarjassa seitsemäntenä.

– Tosi vaikea päivä. Ensimmäisessä erässä en meinannut löytää millään rytmiä ja ajo meni tosi väkisin puristamiseksi ja kaaduin vielä todella pahasti. Ajoin kuitenkin maaliin. Päätettiin lähteä toiseen erään ja lähdössä oli sen verran ohjelmaa, että viimeisten joukossa pääsin liikkeelle. Maalissa sijalla kuusi aivan ohitus etäisyydellä viidenteen. Välillä on vaikeita päiviä ja se kuuluu tähän lajiin. Leuka ylös ja jatketaan kovaa työtä, Eliel Lehtinen summaa päivää.

Toinen MX2-luokan kuljettaja Joona Kukkonen ajoi eräsijat 11. ja 10. ollen yhteistuloksissa sijalla 11. SM-sarjassa Kukkonen jatkaa kahdeksantena.

– Tulokset eivät olleet sellaiset mitä olisin halunnut. Aika-ajot vedin ihan hyvällä fiiliksellä, minkä pidin koko päivän. Suoraan sanottuna kunto pettää erien lopussa, minkä seurauksena kaverit pääsevät karkuun. Nyt tietää mitä kehittää Torniota varten, Joona Kukkonen tuumasi.