Hupaisaa on, että säätila näyttää ainakin tämänaamuisen säätiedotuksen perusteella pysyvän kovin staattisena koko juhannuksen ajan perjantaista sunnuntaihin ja Kokkola-Lappeenranta-akselilla sataa sekä ukkostaa vaihtelevasti koko ajan.

Parasta tietysti on, että lämmintä riittää koko maassa. Etelässä näyttää olevan tänään lämpimintä, Pohjois-Suomessa ja eritoten Pohjois-Lapissa lämpimintä taas sunnuntaina. Keski-Suomen kaistalla taas viileintä koko Jussin ajan, ja lämpötila yrittää pysytellä alle 20 asteen.

Asia kannattaa tietysti ottaa huomioon ajovarusteita reissuun varatessa. Moottoripyöräilijällehän kyse on vain ajoreitti- ja varustevalinnoista. Fiksu vilkaisee sadetutkaa ja valitsee reitiksi vähäsateisemman ja ukkosettomamman silloin, kun se on mahdollista, mutta varautuu tietysti kaikkeen:

Prätkällä ajamaan sateella? Viisi käytännön vinkkiä mukavampaan ajoon

Reittivalinnat oikeiksi

Mahdollisen huonon keli lisäksi matkaa saattavat mutkistaa tietyöt. Täyteen lastatulla katu- tai touring-pyörällä ei välttämättä ole kiva ajaa kaksi päällä tietyömaan soramurskeella. Oheisen jutun karttatiedoista löydät apua reittivalintaan:

Motoristin tiepalvelut: näiltä sivustoilta löydät tietyöt ja paljon muuta tietoa Pohjoismaista ja Virosta

Tankkaussovelluksella bensan hinnat kohdilleen

Tankille.fi appi löytyy sekä Android- että iOS-puhelimiin. Sen avulla löydät edullisimmat bensiinihinnat eri asemilla ympäri Suomen. Sovelluksen ainoa ongelma on, että sen hintatietojen tuoreus riippuu käyttäjien aktiivisuudesta: joskus hinnat ovat muutaman päivän ikäisiä, eivätkä vastaa todellisuutta. Siksi kannattaakin edullisesti tankatessaan laittaa hintatieto jakoon muillekin. Tiedon voi jakaa suoraan sovelluksesta: 

Tällä älypuhelinohjelmistolla saat säästettyä pitkän pennin polttoainekuluissa

Ja Juhannuksenkin kokoontumisajotiedot löydät kokoontumisajokalenteristamme:

Kokoontumisajokalenteri 2023 ja vuoden muut tapahtumatiedot löytyvät tältä Motouutisten sivulta – tiedot päivittyvät jatkuvasti

Turvallista ja hienoa Juhannusta joka tapauksessa minnepäin ikinä oletkin ajelemassa!

Toivoo 

Motouutisten toimitus