Tsekinmaalla ajettu kilpailuviikonloppu oli toinen MM-osakilpailu viikon sisään ja toinen missä Päivärinnan Gold Race jäi kesken. Edellisenä viikonloppuna Belgian Spassa Pekka Päivärinta/Ilse de Haas -kaksikko oli sprintissä tiukan väännön jälkeen viides, mutta pitkä kilpailu päättyi heidän osaltaan kolariin. Spa Francorchamps radan pitkä suora todisti sen, että Päivärinnan pitkällinen työ ajopelin kehityksessä kantoi vihdoin hedelmää.

– Nyt meillä on eka kertaa sellainen pyörä, joka kulkee, eikä minun tarvitse enää siinä suhteessa antaa muille eteen. Nyt pystyy ajamaan kunnolla kilpaa. Meitä on seitsemän paria, jotka ajaa kierrosajat sekunnin sisään.

Mostissa perjantaina ja lauantaina ajetuista aika-ajoista viidennen lähtöruudun lunastanut Päivärinta johti lauantai-illan kymmenkierroksista sprinttikilpailua ensimmäiset viisi kierrosta. Kuudennella kierroksella paikka vaihtui, kun kisan voittajapari, brittiveljekset Ben ja Tom Birchall, livahti ohi. Päivärinta lujahti startin jälkeen keulille muiden sumppuuntuessa ensimmäiseen shikaaniin.

Pari Pekka Päivärinta / Ilse de Haas: hopeaa lauantaina.

Pari Pekka Päivärinta / Ilse de Haas: hopeaa lauantaina.

– Toiset otti yhteen ensimmäisessä shikaanissa ja minulla oli vapaa väylä kolmannesta rivistä nousta kärkeen, eikä loppukisasta mennyt ohi kuin Birchallit, summasi Päivärinta lauantaisen sprintin.

Sunnuntaina Päivärinnan pyöräkunnan startti ei sujunut yhtä sutjakkaasti kuin lauantaina ja kaksikko kaasutteli ensimmäiset ratakierrokset viidentenä aina siihen asti, kun Yamahan moottorista loppui tunnit.

– Minulla oli tosi hyvä fiilis sunnuntaina ne ekat kierrokset. Vauhdillisesti meillä ei ollut minkäänlaista ongelmaa pysyä siinä kolmostilasta kamppailevassa porukassa. Mutta se kone perhana poksahti. Pitää tutkia mikä siitä hajosi.

Pekka Päivärinta / Ilse de Haas

Sunnuntain kisassa Yamahan kone lakkasi laulamasta.

Birchallin veljekset vankistivat sarjajohtoaan, vaikka sunnuntaisen kisan voitto lipsahtikin Todd Ellis/Emmanuelle Clement -duolle. Brittiläisranskalainen kaksikko on sarjassa toisena ja brittipari Christie/Christie kolmantena. Päivärinnan pyöräkunta on sarjassa viidentenä.

Seitsemän osakilpailuviikonloppua käsittävä sarja saa jatkoa elokuun alussa Itävallan A 1 ringillä. Pekka Päivärinta nähdään tositoimissa tulevana viikonloppuna Imatranajoissa. Päivärinnan matkustajana MM-sarjassa toimiva hollantilainen Ilse de Haas ei Imatralle pääse. Suomalaisen purkkiorjana toimii vuoksen katuradalla ajettavassa kilpailussa saksalainen Kevin Kölsch, joka on MM-sarjassa hollantilaisen Bennie Streuerin purkkiorjana.

Tulokset löytyvät täältä.

Aiheesta aiemmin:

MM-sivuvaunut: Päivärinnalla vaikea alku MM-sarjassa

Sivuvaunut: Pekka Päivärinta ja Ilse De Haas testasivat kalustoa Ranskassa

Pekka ja Ilse.

Pekka ja Ilse.