Julkaisemme jo perinteiseen tapaan tämän vuoden luetuimpia juttujamme näin Joulun - uuden vuoden aikaan. Tässä yksi niistä. Lukuiloa!

Yamaha Motor tiedotti suunnitelmistaan vetäytyä moottorikelkkatoiminnasta. Mallivuosi 2024 on viimeinen Euroopan markkinoilla, kun taas Pohjois-Amerikan viimeinen tuotantovuosi on mallivuosi 2025.

Yamaha lopettaa moottorikelkkojen myynnin Japanissa mallivuodesta 2022. Tällä hetkellä siellä myydään vain varastossa olevia tuotteita.

Yamaha julkisti ensimmäisen moottorikelkkansa, SL350:n, vuonna 1968 soveltaen moottoripyöräalalla kehittämäänsä pienmoottoriteknologiaa. Viimeisten 55 vuoden aikana Yamaha on kehittänyt moottorikelkkoja urheilu-, vapaa-ajan- ja yrityskäyttöön kuljetusvälineiksi pääasiassa Pohjois-Amerikan ja Euroopan lumisille alueille.

Yamaha pyrki myös kasvattamaan liiketoimintaansa ottamalla varhaisessa vaiheessa käyttöön puhtaampia nelitahtimalleja ja solmimalla liittoutumia muiden yritysten kanssa. Yamaha on kuitenkin tullut siihen tulokseen, että moottorikelkkamarkkinoilla on vaikea jatkaa kestävää liiketoimintaa. Jatkossa Yamaha keskittää resurssit nykyiseen liiketoimintaan ja uusiin kasvumahdollisuuksiin.

Varaosien saatavuus

Yamaha varmistaa varaosien saatavuuden ja palvelun myös moottorikelkkojen tuotannon loppumisen jälkeen. Vuoden 2024-mallien tuotanto on käynnissä, ja ne on tarkoitus toimittaa syksyllä. Yamaha-maahantuojat tekevät tiivistä yhteistyötä jälleenmyyjien kanssa minimoidakseen lopettamisen vaikutukset.

Portaittaisen irtautumisaikataulun ansiosta vaikutus Yamaha Motorin konsolidoituun liiketoiminnan tulokseen on vähäinen.