Ikävä onnettomuus erikoiskokeella

Slovakialaisen Jaroslav Diron menehtyminen erikoiskokeella loi synkän varjon enduron MM-osakilpailun ylle.

Enduron MM-osakilpailu Slovakian Gelnicassa sai synkän varjon ylleen, GP Open luokassa ajaneen, Slovakialaisen Jaroslav Diron menehtymisen johdosta. Slovakialainen menetti pyöränsä hallinnan tukkiesteellä traagisin seurauksin, vaikka häntä elvytettiin tapahtuneen jälkeen.

Suomalaisilla ei ollut huippupäivä

Suomalaisista Roni Kytösen vauhti riitti yleiskilpailussa 18:sta ja E1 luokassa sijoitus oli 7.  Päivän voittoon luokassa ajoi Theophile Espinasse ja yleiskilpailun voiton vei Steve Holcombe. Kytönen on kevään loukkaantumisesta asti ollut ongelmissa aiemmin loukkaantuneen kätensä kanssa. Tilanne ei ole vieläkään merkittävästi parempi, mikä harmittaa luonnollisesti kuljettajaa.

– Ei ollut hyvä päivä ja tulos on surkea. Samaa taistelua edelleen oman kropan ongelmien kanssa. Reitti on nyt täällä todella haastava ja se on vielä vaikeampi kuin viime vuonna, niin teknisesti kuin fyysisesti. Kaikkine siirtymineen todella raskas kilpailu, Kytönen kertoi.

Jämsäläinen pystyi päivän edetessä parantamaan vauhtiaan suhteessa muihin kuljettajiin reitin kuluessa, mutta huomasi ikävän ongelman ajaessaan pyöräänsä suljettuun varikkoon kilpailun jälkeen.

– Huomasin, että keula oli hajonnut, kun ajoin pyörää parc fermeen. Se on kokonaan jumissa eikä liiku mihinkään. Ihan kuin oli puuklapit keulassa. Huomenna joudun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta ajamaan rikkinäisellä keulalla ennen kuin pääsen sen huollossa vaihtamaan, Kytönen kertoi.

Haljala joutui keskeyttämään

Hermanni Haljala joutui keskeyttämään loukattuaan itseään.

– Ajolinjalla oli ainoastaan yksi ura, jossa jousitus löi piilossa olleesta reiästä pohjaan. Tämän seurauksena etupyörä lähti alta ja jalkani jäi ohjaustangon ja ilmanohjaimen väliin jumiin. Polveen tuli isku pyörän pysähdyttyä ja jaloilleni päästyäni, vasen jalka ei pitänyt. Sairaalassa ei röntgenkuvissa löytynyt mitään viitteitä, että polvessa ja muissa kipeytyneissä jalan osissa olisi mitään rikki, mutta aion käydä Suomessa tutkimuksissa kotiuduttuani täältä, sairaalasta tavoitettu Haljala kertoi tapahtumasta.

Albin Norbin Junioreissa nopein

Samuli Puhakainen. Kuva: Cristiano Morello.

Samuli Puhakainen. Kuva: Cristiano Morello.

Ruotsin Albin Norrbin hallitsi Junioreiden Gp:tä ennen Iso-Britannian Jed Etchellssia ja Saksan Jeremy Sydowia. Suomalaisista Samuli Puhakaisen haasteet jatkuivat ja miehen sijoitus oli 11:sta.

– Ensimmäiset kolme erikoiskoetta olivat tänään jotain aivan muuta, mitä itse toivoin niistä. Päivä alkoi heti kaatumisella ensimmäisessä mutkassa ja olinpa vielä kiinni samalla pätkällä. Päivän mittaan sain ajamisesta kuitenkin otetta ja sunnuntaille olisi tarkoitus kyetä pitämään samaa vauhtia. Jousitukseen tehdyt muutokset auttoivat ja paikkoihin pystyi menemään kovemmalla vauhdilla, Puhakainen summasi suoritustaan.

Peetu Juupaluomalla oli haasteita ajaen 21:ksi.

Nuorten GP:n voitti Ranskan Thibault Giraudon. Suomen Niko Puotsaari ajoi 9:ksi. Kilpailu jatkuu sunnuntaina ja tuloksia voi seurata täältä.

Tuloksia:

Enduron MM-sarja, 5. osakilpailu, Gelnica, Slovakia, 1. ajopäivä 13/13 erikoiskoetta

Enduro GP:

1) Steve Holcombe, GBR, Beta 1.21.06,96 2) Andrea Verona, ITA, GasGas +27,34 3) Will Ruprecht, AUS, Sherco +1.34,56...18) Roni Kytönen, FIN, Honda +5.37,65...Hermanni Haljala, FIN, Beta Kesk.

E1:

1) Theophile Espinasse, FRA, Beta 1.23.01,19 2) Jamie McCanney, GBR, Husqvarna +17,09 3) Josep Garcia, ESP, KTM +1.00,67... 7) Roni Kytönen, FIN, Honda +3.43,42...Hermanni Haljala, FIN, Beta Kesk.

Junioreiden GP:

1) Albin Norrbin, SWE, Fantic 1.23.32,16 2) Jed Etchells, GBR, Fantic +43,57 3) Jeremy Sydow, GER, Sherco +1.46,51...11) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +5.23,12...21) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +10.08,37

Nuorten GP:

1) Thibault Giraudon, FRA, Sherco 1.27.47,64 2) Leo Joyon, FRA, Beta +30,64 3) Maxime Clauzier, FRA, Fantic +2.02,92...9) Niko Puotsaari, FIN, Husqvarna +5.23,64