E1-luokassa saatiin myös uusi voittaja tälle kaudelle, kun Iso-Britannian Jamie McCanney kukisti Espanjan Josep Garcian. E3-luokassa nopeinta vauhtia piti lauantain tapaan Ruotsin Mikael Persson.

Kytönen yleiskilpailun 12. 

Roni Kytönen hyötyi ukkoskuurosta. Kuva: Dario Agrati.

Roni Kytönen hyötyi ukkoskuurosta. Kuva: Dario Agrati.

Roni Kytönen ajoi sunnuntaina GP-kisassa 12. ja E1-luokassa viidenneksi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen iski kova ukkoskuuro ja sen myötä Kytönen paransi vauhtiaan kilpakumppaneihinsa nähden ja oli lopulta maalissa uran parhaalla yleiskilpailun sijoituksella MM-sarjassa.

– Vesisade oikeastaan pelasti minun päiväni. Reitti tuli todella liukkaaksi ja kului entistä huonompaan kuntoon, mikä hidasti vauhteja ja se sopi minulle tänään mainiosti. Tulos oli yllättävän hyvä siihen nähden miltä ajo taas tuntui. Nyt MM-sarjassa alkaa pidempi tauko ja se sopii minulle hyvin, niin on hieman aikaa parannella haavoja. Tiistaina menen kädestä lääkäriin ja tutkitaan mitä sille voisi tehdä, että loppukaudesta pystyisi sitten vielä antamaan näyttöjä, Kytönen kertoi.

Kun MM-sarjassa on ajettu kymmenen osakilpailua, on Kytönen MM-pisteissä seitsemäntenä.

Hermanni Haljala ei startannut loukkaantumisen vuoksi ollenkaan sunnuntain kilpailuun.

Junioreissa Norrbinille otti toinen päivävoitto

Samuli Puhakainen vauhdissa. Kuva: Cristiano Morello.

Samuli Puhakainen vauhdissa. Kuva: Cristiano Morello.

Ruotsin Albin Norrbin osoitti Iso-Britannian Jed Etchellsille haastavansa hänet vakavasti taisteluun mestaruudesta, ottaen voiton myös sunnuntain taistossa. Ennen kahta viimeistä kilpailu viikonloppua miesten välinen ero on 10 pistettä Etchellsin hyväksi. Kolmanneksi ajoi Ruotsin Max Ahlin.

Samuli Puhakainen pystyi puristamaan viimeisellä erikoiskokeella ohi Iso-Britannian Harry Edmondsonista ja ajoi sijalle 7.

– Nyt tehdään vielä jousitukseen pieniä täsmätoimia ja tarkoituksena olisi ajaa Eestissä seuraava EM-osakilpailu, mutta kansallisessa luokassa testataan muutosten toimivuutta. Kuitenkin asioita saatiin eteenpäin ja hyvä niin, Puhakainen kertoi taiston tauottua.

Puotsaari jatkoi vahvaa tekemistä

Nuorissa Ranskan Leo Joyon ajoi voittoon. Suomen Niko Puotsaari sijoittui yhdeksänneksi Youth-luokassa, ja toisti siten eilisen temppunsa. Husqvarna-kuljettaja ajoi päivän avauserikoiskokeelle kolmanneksi nopeimman ajan, mutta oli aamupäivällä muuten hieman ongelmissa. Toisella kierroksella alkanut ukkoskuuro kuitenkin sopi Puotsaarellekin ja hän ajoi loppupäivän pätkäaikoja koko ajan kymmenen parhaan joukkoon.

Niko Puotsaari taipaleella. Kuva: Dario Agrati.

Niko Puotsaari taipaleella. Kuva: Dario Agrati.

– Oli kyllä rankin kisapäivä ja kisa mitä olen ajanut. Extreme tuli taas hyvin heti ekasta kierroksesta lähtien, mutta muuten eka kierros oli vaikea. Tokalle kierrokselle iski kunnon ukkosmyrsky ja pätkistä sekä siirtymistä tuli tosi haastavia ja aikataulu oli todella tiukka. Liukas ja märkä sopi odotetusti itselle ihan hyvin ja pätkille annoin kaiken. Pyörän sähkövika teki ajamisesta tosi haastavaa ja fyysinen sekä henkinen kunto oli aika koetuksella koko päivän, mutta maaliin päästiin hyvällä tuloksella. Iskarit toimivat koko viikonlopun ihan virheettömästi, siitä kiitos Alanteen Aleksille, Niko Puotsaari kommentoi.

Juupaluoma joutui keskeyttämään

Peetu Juupaluoman viikonloppu Slovakiassa päättyi valitettavasti keskeytykseen, kun pyörän jäähdytin rikkoutui kaatumisessa ja pyörästä valuivat jäähdytinnesteet pois.

– Aamu lähti vähän paremmin, kun eilen ja ekalle crossille sain ihan hyvän ajan ajettua ja oli hyvä fiilis lähteä vetämään. Ekan kierroksen viimeisellä pätkällä hidasvauhtisessa mäessä keula lähti alta ja kaaduin nenälleni ja huomasin heti, että vedet tulivat ulos ja syylärissä oli reikä. Hetken päästä kaikki vedet olivatkin ulkona ja keskeytys tuli tänään, Peetu Juupaluoma ynnäsi sunnuntain tapahtumia.

Enduron MM-sarjassa on nyt edessä kesätauko, kun seuraava osakilpailu kaasutellaan Portugalin Valpacossissa 29.9.2023.

Tuloksia:

Enduron MM-sarja, Gelnica, Slovakia, 2. ajopäivä 12/12 erikoiskoetta

Enduro Gp:

1) Andrea Verona, ITA, GasGas 1.19.49,03 2) Steve Holcombe, GBR, Beta +2,46 3) Hamish Macdonald, NZL, Sherco +48,77...12) Roni Kytönen, FIN, Honda +4.36,54...Hermanni Haljala ei startannut

E1:

1) Jamie McCanney, GBR, Husqvarna 1.21.47,12 2) Josep Garcia, ESP, KTM +28,87 3) Theophile Espinasse, FRA, Beta +38,02...5) Roni Kytönen, FIN, Honda +2.38,45

Junioreiden GP:

1) Albin Norrbin, SWE, Fantic 1.21.54,04 2) Jed Etchells, GBR, Fantic +14,81 3) Max Ahlin, SWE, KTM +22,91...7) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +4.37,35...Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna Kesk.

Nuorten GP:

1) Leo Joyon, FRA, Beta 1.26.04,69 2) Thibault Giraudon, FRA, Sherco +30,93 3) Clement Clauzier, FRA, Fantic +1.26,09...9) Niko Puotsaari, FIN, Husqvarna +8.22,57