Lauantain aika-ajot sujuivat lupaavasti ja Tuuli ajoi kuudenteen lähtöruutuun. Päivän kilpailussa Tuuli otti hyvän startin, mutta aamupäivän hyvä vauhti oli kadonnut ja kovasta yrityksestä huolimatta miestä tuli takaa pikkuhiljaa ohi ja sijoitus ruutulipulla oli vasta viidestoista yli puoli minuuttia voittaja Niccolo Bulegaa perässä.

Niki Tuuli Doningtonissa.

Niki Tuuli Doningtonissa.

– Aika-ajoissa hyvä kyyti ja hyvä tulos. Jo kisan lämmittelykierroksella pyörä tuntui oudolta ja jotenkin humppasi omituisesti. Kisassa se humppaaminen sitten jatkui ja yritin vaan pysyä radalla ja päästä maaliin, kertoi Tuuli lauantaina.

Sunnuntain kilpailu oli lähes lauantain toisinto. Hyvä startti, mutta sitten Tuuli joutui taas kisan edetessä antamaan vähän periksi ja maalissa sijoitus oli kahdestoista. Eroa voittaja Bulegaan oli tällä kertaa parikymmentä sekuntia.

– Todella vaikealta tuntuu tällä hetkellä, en tiedä miten tuolla pyörällä pystyisin ajamaan kovempaa. Tuntuma pyörään puuttuu ja säätöjen muutoksetkaan eivät oikein tunnu vaikuttavan mihinkään. Ottaa kyllä rajusti päähän omasta ja tiimin puolesta, ettei pystytä tekemään parempaa tulosta, totesi pettynyt Tuuli sunnuntaina.

Aiheesta aiemmin:

Niki Tuuli kohta 20 vuotta kilparadoilla: retrospektiivi miehen koko urasta 86 kuvan siivittämänä

MM-Supersport: Tuuli säilytti taistellen kokonaiskisan viidennen sijansa

MM-Supersport: Niki Tuuli hyvässä vauhdissa Espanjassa

MM-Supersport: Niki Tuuli viides Assenissa

MM-Supersport: Niki Tuuli palkintopallille Indonesiassa

MM-Supersport: Niki Tuulen kausi lupaavasti käyntiin Australiassa

MM-Supersport: Niki Tuulen MM-urakka Triumphilla käyntiin Australiassa

Niki Tuuli.

Niki Tuuli.