Moottoripyöräilijä oli pysähtynyt liikennevaloihin Vihdintiellä, kun takaa tullut auto törmäsi häneen. Mies lensi moottoripyöränsä selästä ja iskeytyi voimalla maahan. Motoristi kuoli myöhemmin onnettomuudessa saamiinsa vammoihin, kertoo Iltalehti.

Helsingin käräjäoikeuden tuomion mukaan autolla matkassa ollut henkilö ei pyrkinyt pysähtymään liikennevaloihin, vaikka ne olivat törmäyshetkellä punaiset tai oranssit. Autolla oli tilanteessa vauhtia vähentään 70 km/h, kun nopeusrajoitus alueella on 80 km/h.

Oikeuden mukaan teko ei ollut tahallinen. Vuonna 1984 syntynyt mies sai törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta seitsemän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Kuolleen miehen veli vaati tuomittua korvaamaan hänelle veljen kuoleman vuoksi henkisestä kärsimyksestä 8000 euroa ja ansionmenetyksestä 3200 euroa.

Vaatimuksen perusteena oli se, että he olivat olleet "melkein kuin kaksoisveljet".

Vaade ei kuitenkaan herättänyt suopeutta oikeudessa. Käräjäoikeus totesi veljesten olleen läheisiä, mutta suhde ei ollut lain vaatima "erityisen läheinen". Oikeus hylkäsi korvausvaatimuksen ja sen sijaan mies joutui maksamaan vastapuolen 1485 euron oikeuskulut.