Mutta erityisesti Imatran Kuningas, Erno Kostamo.

Mutta erityisesti Imatran Kuningas, Erno Kostamo.

Sunnuntaiaamu valkeni Imatralla kirkkaana, eivätkä edellispäivän rajut vesisateet tuntuneet missään. Yleisöä kertyikin kuvan kauniin Imatran katuradan varteen melkoisesti ja tunnelma oli korkealla.

Myös järjestävän tahon tunnelmaa pidettiin ylhäällä ja vaikeista olosuhteista huolimatta kaikki asiat saatiin tehtyä laadukkaasti.

Lauantain ja sunnuntain yhteenlaskettu sademäärä oli 243 mm, mikä taitaa olla lähellä yhden viikonlopun sademääräennätyksiä Imatralla, todetaan kisajärjestäjän tiedotteessa.

Imatranajot 2023

Vettä tuli välillä todella paljon.

Vaikeista olosuhteista huolimatta tapahtuman infra kesti hienosti ja talkoolaiset tekivät käsittämättömän hienoa työtä, ja tapahtuma saatiin vietyä kunnialla läpi.

Imatralla kävi viikonlopun aikana 21 000 katsojaa, mikä ei tietenkään vastaa lukua, jota sinne odotettiin. Äärimmäiset keliolosuhteet verottivat kävijämäärää reilusti.

Kaikesta huolimatta Imatranajon kilpailujen taso oli todella korkea ja keleistä piittaamaton yleisö sai katsella äärimmäisen korkealaatuista kilpailua.

Yleisö sai nauttia myös kuivemmasta kelistä.

Yleisö sai nauttia myös kuivemmasta kelistä.

Imatran Kuningas villitsi

Koko viikonlopun teemana tuntuikin olevan se, että kuljettajat inspiroituivat yleisöstä ja yleisö rakasti kuljettajiaan. Hyvänä esimerkkinä Imatranajon kuningas Erno Kostamo, joka villitsi kannattajansa hurjaan huutoon lyömällä vastustajansa kerta toisensa jälkeen.

King of Imatra -kilpailussa Kostamo sai kenties viikonlopun kovimman haasteen, kun Mansaaren moninkertainen voittaja Peter Hickman hiosti Kostamoa kierros toisensa jälkeen. Lopulta Hickman teki virheen ja Kostamo pääsi karkuun.

Erno.

Erno.

– Haastoin Kostamon, mutta lopulta piti hyväksyä, että riskit kasvavat liian suuriksi. Mahtava kokemus ja aion todellakin tulla tänne uudestaan, kolmanneksi ajanut Hickman sanoi.

King of Imatra -kilpailun kolmanneksi sijoittui Ville Valtonen.

Illalla Imatran keskustassa järjestetyssä palkintojenjaossa tunnelma oli katossa ja siellä laulettiin kovaan ääneen Ernon nimeä ja huudettiin King of Imatraa.

– Kyllähän tämä mahtava yleisö on antanut paljon lisäbuustia menemiseen. Toki ajettu on paljon ja ratoja hangattu, joten pitää sekin jossain näkyä, viikonlopun aikana neljä kilpailua neljästä voittanut Kostamo hehkutti.

Sunnuntain iltatilaisuuden jälkeen kilpailijat ja tallien edustajat kiittivät Imatrajanajon järjestelyitä ja tunnelmaa. Samaan aikaan alan kuumimmat kuljettajat kertoivat halustaan tulla takaisin Imatralle. Heidän lisäkseen tarvitaan faneja ja olihan heitä sateista huolimatta Imatralla jälleen runsaasti.

Imatran moottorikerho ja kisajärjestäjät kiittivätkin niitä tuhansia moottoriurheilufaneja, jotka sinnikkäästi seurasivat kilpailua ja loivat tunnelmaa.

Aiheesta lisää:

Imatranajot vaativat uhrin: kisakuljettaja menehtyi IRRC-luokan tutustumiskierroksella

Sivuvaunuluokassa jäätävää taistoa Päivärinnan ja Mannisten välillä Imatralla

Imatranajon ensimmäinen päivä oli täydellistä suomalaishallintaa

Imatranajo: Kostamon aamuiset mietteet, sadekeli arveluttaa – mies kuitenkin iskussa tämän päivän kisaan

Katsojista sitkaimmat eivät välittäneet sateesta, vaan olivat varustautuneet asian vaatimalla tavalla.

Katsojista sitkaimmat eivät välittäneet sateesta, vaan olivat varustautuneet asian vaatimalla tavalla.