Tänä vuonna harjoitusaika itse ajoissa oli todella vähäinen ja Nikon ollessa armeijassa vielä ennen kisoja, niin harjoitukset jäivät vähäisiksi. Tiimi onnistui kuitenkin järjestämään onnistuneen testitapahtuman SM-osakilpailussa Motoparkissa, johon Niko osallistui. Siellä menestys oli erinomaista ja molemmista kilpailulähdöistä tuli voitto.

Vaikka menestystä Nikolle uudella pyörällä oli jo tullut, lähti tiimi varovaisin odotuksin ja kunnioittavasti Imatranajoihin. Rata on tulokkaille aina vaikea ja haasteellinen. Ensimmäinen harjoitus antoi kuitenkin jo osviittaa tulevasta, sillä Niko omaksui radan hienosti ja kierrosajat vaihtelevissa olosuhteissa olivat lupaavia.

Niko onnistui molemmissa aika-ajoissa erittäin hyvin ja Open-luokassa irtosi loistavasti viides sija. IRRC-lähtöön paikka ruudukosta kohdalta 11.

Lauantain ensimmäinen kisalähtö oli IRRC -sarjan kilpailu ja sääolosuhteet haastavat. Vettä tuli. Olosuhteet tekivätkin tempun Nikolle, joka joutui tulemaan ensimmäiseltä kilpailukierrokselta varikolle ja keskeyttämään – visiiri huurussa. Yksinkertainen virhe varusteiden kanssa, mutta kohtalokas.

Sunnuntaina parempaa menoa

Sunnuntaiaamuna olikin yhteisessä Rockmotorsportin ja DucatiJK36 -tiimin teltassa sisuuntunut tunnelma. Tiedettiin potentiaali, mutta nyt se piti saada ulos. Open-lähtö ja hieno lähtöpaikka. Niko saikin erinomaisen lähdön ja vaikka keli olikin sateinen, niin nyt oli isku päällä. Hienoa taistelua läpi koko kilpailun ja maaliin sijalla neljä. Kultainen ananas ja tappio monivuotiselle kilpakumppanille Niko Lehtirannalle vähän harmitti, mutta kokonaisuutena koko tiimi iloitsi sijoituksesta.

Iltapäivästä oli sitten luvassa viimeinen startti ja samalla IRRC-sarjan toinen. Yksi kilpailija puuttui edestä, joten lähtöruudukossa oli 9 pyörää Nikon edellä. Loistava startti ja heti viiden sakkiin ajamaan kilpaa. Todella hienoa ajoa läpi kilpailun ja vaikka Eemeli Lahti kuumottikin nuorta poikaa lopussa, niin Niko ei antanut periksi. Viimeisellä kierroksella tuli paikka iskeä kolmantena ajaneen sarjaa johtavan Jon Hambergin kimppuun ja näinhän Niko teki - tuloksena loistava ohitus ja maaliin sijalla kolme.

Juho Kantola ja Peetu Paavilainen tukena (kuvaaja Juha Harju).

Juho Kantola ja Peetu Paavilainen tukena (kuvaaja Juha Harju).

– Huikea viikonloppu, jonka kruunasi palkintopallipaikka IRRC -lähdössä. Unelma on ollut ajaa Imatralla ja kun sain mahdollisuuden ajaa vielä Ducatilla, niin ei voinut enempää toivoa. Tiimi toimi koko viikonlopun loistavasti ja kun pääsin pyörään paremmin sisään, niin ajo oli nautinnollista. Vaikka jouduin keskeyttämään lauantain lähdön, niin silti olen enemmän kuin tyytyväinen elämäni ensimmäisiin Imatranajojen tuloksiin. On hienoa olla palkintopallilla imatralaisena, totesi Niko Tanskanen viikonlopun jälkeen poikkeuksellisesti hymyilevänä.

– Aivan mahtava viikonloppu koko tiimiltä ja Nikolta. On ilo olla osa tällaista toimintaa, kun kuljettaja on lahjakas ja oppivainen sekä tiimi oikeasti on mukana 100% panoksella. Meidän tiimin vakiokuljettaja Juho Kantolakin auttoi Nikoa hienosti, vaikka varmasti harmitti kun ei itse päässyt ajamaan. Ei voi muuta kuin kiittää kaikkia mukana olleita henkilöitä ja ennen kaikkea Nikoa hienosta ajosta. Forza Ducati” hihkui tallipäällikkö Niko Kantola viikonlopun jälkeen.