Julkaisemme jo perinteiseen tapaan tämän vuoden luetuimpia juttujamme näin Joulun - uuden vuoden aikaan. Tässä yksi niistä. Lukuiloa!

Harley-Davidson X440 on amerikkalaisbrändin ensimmäinen yksisylinterinen Intiassa, ja myöskin edullisin. Sen hinta on paikallisessa valuutassa halvimmillaan 2.29 lakhia, 229 000 rupiaa, mikä vastaa noin 2548 euroa. Pyörä julkistettiin tämän viikon maanantaina Intiassa.

Uusi malli avaa uuden mahdollisuuden Harley-Davidsonille kilpailussa vahvasta jalansijasta Intian jättimäisillä moottoripyörämarkkinoilla. Näin hinnoiteltuna tämä keskikokoinen roadsteri avaa merkille paljon isomman demografisen lokeron kuin sen aiemmat mallit ja kilpailee esimerkiksi Royal Enfieldin 350 cm3 ja isompienkin mallien kanssa.

X440:sta tulee myyntiin kolme erilaista versiota. Perusmallissa on pinnavanteet, keskimmäisessä valuvanteet ja huippuversiossa timanttikuvioiset valuvanteet. Hinta perus Denim-mallille on tuo 2548 euroa, keskimmäiselle Vividille 2770 ja kalleimmalle S-versiolle 2993 euroa.

Uusi Harley-Davidson X440. Suunnattu alkuun Intian markkinoille.

Uusi Harley-Davidson X440. Suunnattu alkuun Intian markkinoille.

Jämäkästi Harrikka?

Harley X440:n moottori on yksisylinterinen, kaksiventtiilinen ja varustettu öljynjäähdyttimellä. Tehoa on tarjolla 27 hv / 6000 rpm ja maksimivääntö 38 Nm / 4000 r/min. Paitsi että pyörä on vain yksisylinterinen, tarjolla on intialaisille toinenkin H-D:lle epätyypillinen piirre: pyörässä ei nimittäin ole hihna- vaan ketjuveto.

Etuteleskooppi on halkaisijaltaan 43 mm USD ja takana on kaksi iskunvaimenninta. Edessä on 320 mm jarrulevy ja takana 240 mm. Jarrujen lukkiutumattomuudesta huolehtii kaksikanavainen ABS. Jarrusatulat ovat Bybren.

Istuinkorkeus on vain 805 mm. Yksiosainen istuin tarjonnee mukavan kyydin.

X440:n design on ilmettyä Harrikkaa, vaikutteita on imetty uudesta Nightsteristä; musta on vallitseva teema. Pyörässä on samalla kertaa sekä retro- että moderneja tuntemuksia.

Pyörässä on täysin Ledeillä toteutettu valopuoli, pyöreät vilkut ja luonnollisesti yrityksen logo. Pyöreä, täysin digitaalinen tft-mittaristo on tätä päivää ja siinä on Bluetooth-liitettävyys ja navigointimahdollisuus älypuhelimen avulla.

Uusi Harley-Davidson X440. Suunnattu alkuun Intian markkinoille.

Uusi Harley-Davidson X440. Kilpikonnamallinen tankki -tietysti - kuuluu asiaan.

Intiasta solmukohta

Harley-Davidsonin pääjohtaja Jochen Zeitzin mukaan (Heron) Intian tuotantolaitoksia aiotaan käyttää myös muualle maailmaan myytävien moottoripyörien valmistamiseen. Zeitz antoi haastattelun Economic Timesille.

Zeitzin kommentti on seurausta Intiassa julkistetusta H-D X440 mallista. Kyse on yrityksen edullisimmasta mallista, ja Harleyllä on tarvetta saada paitsi tehtyä lopultakin läpimurto Intiassa, myös saada markkinoille globaali pikku-Harley, järkevän hintainen aloittelijamalli Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoille.

Yhteistyöllä, kuten tässä tapauksessa Hero Motocorpin kanssa, H-D pystyy alentamaan tuotantokustannuksia, toteuttamaan edullisempia ja paremmin paikallisille markkinoille sopivia malleja. Tavoitteena on tietenkin saada merkin myynti lopultakin kasvuun pitkään jatkuneen menekkitaantuman jälkeen. Intia on sopiva markkina muutenkin lähteä matkaan tämän tavoitteen kanssa, sillä siellä keskikokoisten moottoripyörien kysyntä on sopivasti kasvussa.

Mallin tulosta Yhdysvaltoihin ei vielä ole tietoa, toivottavasti näitä saadaan Suomeenkin jossain vaiheessa.

Lähteet: Harley-Davidson Intia, Rush Lane ja Benzinga.

Aiheesta aiemmin:

Vuodettu: Harley-Davidsonilta tulossa uusi globaali 400 cc roadster – valmistaja yllättäen Intiasta

Intia: maailman suurin moottoripyörien valmistusmaa - myyntiluvut käsittämättömiä

Uusi Harley-Davidson X440. Suunnattu alkuun Intian markkinoille.

Uusi Harley-Davidson X440. Sukunäköä on riittävästi.

Harley-Davidson X440 pähkinänkuoressa:

  • Moottori: nelitahtinen 440 cm3 yksisylinterinen, ilma-öljyjäähdytteinen. Poraus X isku: 79,6X88,4 mm.  Puristussuhde 9,5:1. Maksimivääntö 38 Nm / 4000 rpm. Maksimiteho 27 hv/ 6000 rpm.
  • Alusta: Etuhaarukka Kyb, Usd 43 mm. Takavaimentimet: kaasutäytteiset, jousen esijännitys säädettävissä 7-portaisesti. Jarrut: edessä 320 ja takana yksi 240 mm levy. Kaksikanavainen ABS. Renkaat: etu: 100/90x18, taka 140/70 X 17. Ensiasennusrenkaat (Intia) MRF Zapper Hyke.
  • Valot: Ledeillä kaikki valaistus. Mittaristo: pyöreä 3,5 tuuman tft-näyttö. Vaihdeosoitin, ajomatka jne. Älypuhelinta tukevat ominaisuudet: Bluetooth, navigointi, musiikin ohjaus, puhelut. Usb 3 -liitin. 
  • Pituus 2168 mm. Istuinkorkeus 805 mm. Maavara 170 mm. Akseliväli 1418 mm. Polttoainesäiliön tilavuus 13,5 l. Paino tankattuna 190,5 kg.