Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein julkaisi eilen perjantaina Twitter-tilillään videon, jossa moottoripyöräpoliisit lähtevät rajua ylinopeutta ajaneen autoilijan perään.

Pastersteinin twiitistä selviää, että takaa-ajetun auton kuljettaja ajoi yli kaksinkertaista ylinopeutta, 115 km/h, alueella olleeseen 50 km/h rajoitukseen nähden.

Twiitissä myös todetaan, että auton kuljettajaa epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumerattijuopumuksesta sekä ajo-oikeudetta ajamisesta. Auton kyydistä löytyi myös varastettua tavaraa. Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Twitter-julkaisun kommenttikentässä kritisoitiin poliisin takaa-ajossaan muulle liikenteelle aiheuttamia riskejä.

Pasterstein selvensi asiaa, ja totesi, että riskitöntä ajamista (hälytystehtävissä) "ei olekaan, hallittuja riskejä joudutaan ottamaan".

"Moottoripyöräpoliisit ovat saaneet erityiskoulutuksen. Poliisi huomioi muut tienkäyttäjät, sillä on korostettu varovaisuusvelvoite hälytysajossa," Pasterstein jatkoi.

Kommentointi sisälsi myös kehuja poliisin toimintaa kohtaan ja arvostelua kritisoijia kohtaan, mm.: "Uskomatonta, että täällä lähinnä kauhistellaan poliisin ajamista. Tuollainen huumehörhö kun ajaa 115kmh viidenkympin alueella, niin siinä se riski on eikä näissä kavereissa, jotka harjoitelleina ja selvin päin sitä pysäyttää. Täys respekti prätkäpoliiseille," totesi eräs kommentoija.