SML Loukko.com MX-liigan kesätauko on ohi ja kilpailijat ovat jälleen tositoimissa radalla. Sarjan neljäs osakilpailu ajetaan Kuopiossa Heinjoen radalla. Lauantaina kisaaminen käynnistyi jo lähes kukonlaulun aikaan, sillä MX50-luokan kuljettajat pääsivät ajamaan ensimmäisen kisaeränsä heti oman aika-ajonsa jälkeen.

Ensimmäisessä erässä Elmeri Salokoski ja Oliver Härkönen kävivät voitosta tiukan kisan. Salokoski ehti ruutulipulle vajaan sekunnin Härköstä nopeammin. Erän kolmanneksi ajoi aika-ajon ykkönen Iljas Jokiaho, joka jäi kakkospaikasta vain neljä sekuntia.

Toisessa erässä Salokoski ja Härkönen olivat aivan omaa luokkaansa, eivätkä antaneet muille mitään mahdollisuuksia. Tällä kertaa Härkönen oli ruutulipulla ensimmäisenä ja se toi hänelle myös päivän voiton. Härkönen oli tasapistein päivän kakkonen. Toisessa erässä kolmanneksi ajoi Oliver Asikainen, mutta kolmantena palkintopallille nousi Peetu Sarvasilta, oltuaan kummassakin erässä neljäs.

Yllätysten luokka

MX65-luokan ensimmäisessä erässä koettiin melkoinen yllätys, kun pistetaulukon kärkikolmikosta kukaan ei päässyt kolmen joukkoon. Kisa kärjessä oli kovaa ja johtopaikalla vuorottelivat Sami Oinonen, Roope Pulkkinen ja Leo Huuskonen. Erävoitto ratkesi viimeisellä kierroksella kun Oinonen ohitti Huuskosen ja ajoi ensimmäisenä ruutulipulle. Huuskonen oli erän kakkonen ja Pulkkinen kiirehti kolmanneksi.

Toisessa erässä Roope Pulkkinen piti kärkipaikkaa hallussaan viimeiselle kierrokselle asti, mutta joutui päästämään Sami Oinosen ohitseen ja erävoittoon. Erän kolmanneksi ajoi Kuopioon pistejohdossa tullut Miska Laine. Yhteispisteissä voiton otti Oinonen ja Pulkkinen oli toinen. Kolmanneksi sijoittui toisessa erässä neljänneksi ajanut Leo Huuskonen.

Ollilalle molemmat erät

MXC/B-luokassa Okko Ollila johti erää lähdöstä maaliin, mutta erävoitto varmistui vasta kun tekniset ongelmat pudottivat Eeka Laaksosen kauas kärjestä hänen taistellessaan kärkipaikasta. Toiseksi ajoi Severi Lehmonen ja kolmanneksi Severi Huuskonen.

Toisessa erässä Eeka Laaksosen epäonni jatkui. Hän johti kisaa seitsemän kierrosta ja joutui sitten keskeyttämään. Kärkeen nousi Okko Ollila ja ajoi jälleen erävoittajana maaliin. Toisena maaliin ehti Sulo Hautala ja kolmanneksi nousi huonon alun jälkeen mahtavan nousun tehnyt Samu Tähtisaari.

Päivän voiton otti kahdella erävoitollaan Ollila. Toiseksi sijoittui avauserässä neljänneksi ajanut Hautala ja päivän kolmonen oli toisessa erässä kuudenneksi ajanut Severi Lehmonen.

Kilpailu Kuopiossa jatkuu sunnuntaina, jolloin ajetaan MXC/B- ja MX125 -luokkien liigaerät. Radalle pääsevät myös luokat MXV35 ja MXV50, joissa taistellaan Suomen Cupin pisteistä. Ensimmäinen kisaerä käynnistyy kello 11.30.

Päivän tulokset löydät täältä.

Seuraava kisaviikonloppu 12.-13.8. Miehikkälässä.

Aiheesta aiemmin:

Motocross: MX-liigan kesätauko on ohi – kisat jatkuvat tulevana viikonloppuna

MX-Liigan kisapäivä sujui yllätyksittä

MX-liiga kisaa ensi viikonloppuna Iisalmessa

Motocross: MX-liigan toisessa osakilpailussa luokkavoittoihin ylsivät Miska Laine ja Eeka Laaksonen

MX-Liiga: Haavisto ylivoimainen Honkajoella

Motocrossin MX-liiga: sunnuntai oli kaksoisvoittajien päivä

Motocrossin MX-liiga käynnistyi eilen Vantaan Vauhtipuistossa

MX-liiga: Vantaa avaa ensi viikonloppuna motocrosskauden