Kawasaki Vulcan 650 S:n 649 cm3 neliventtiilikansin varustettu nelitahtimoottori kehittää tehoa 45 kW / 61 hevosvoimaa 7500 rpm ja vääntöä 63 Nm 6600 rpm. Kohtuullisen pienikokoinen voimanlähde mahdollistaa rakenteellisesti kevyen pyörän, sillä se painaa tankattuna vain 223 kilogrammaa. Märkä monilevyinen kytkin välittää voimaa 6-pykäläisen vaihteiston kautta.

Pyörän istuinkorkeus on tosi matala, vain 705 milliä, joten kuljettaja ei tarvitse kirahvin jalkoja maahan ulottuakseen. Pyörän akseliväli on pitkä, 1575 mm. Ulkonäkö on moderni, ja sille antaa vahvaa leimaa pitkä rungon alle sijoitettu äänenvaimennin. 

Toisin kuin esimerkiksi Versys 650 -mallissa takaiskunvaimentimen vivusto mahdollistaa 80 mm jouston. Etuteleskoooppien halkaisija on 41 mm ja jousto 130 mm. Etupyörän on 18-tuumainen ja takapyörä 17 tuumaa. Etujarrulevyn halkaisija on 300 mm ja takalevyn 250 mm. Pyörä on tarjolla sekä tavallisilla että ABS-jarruilla.

Polttoainetankin tilavuus on 14 litraa.

Pyörään saa lisävarusteena erilaisia komponenetteja, joilla se saadaan paremmin sopimaan eri mittaisille kuljettajille. Muutenkin pyörää voi varustaa tehtaan lisävarusteilla. Siihen saa mm. tuulilasin, virran ulosoton ja pitkän listan muuta tavaraa nahkalaukkuja myöten.

Pyörä on erityisesti suunnattu aloitteleville nuorille ja naiskuljettajille ja siinä on valmistajan mukaa ripaus urbaania modernia lookia.