Lauantain vesisateet vaihtuivat auringonpaisteeksi, kun Vantaan Vauhtikeskuksessa kaasuteltiin motocrossin MM-osakilpailu. MXGP-luokassa katsojilla tarjottiin todellista herkkua, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella radalla nähtiin hallitseva maailmanmestari Tim Gajser, juuri loukkaantumisesta toipunut Jeffrey Herlings, Kimi Räikkösen tiimin Romain Febvre ja MM-sarjaa johtava Jorge Prado.

Tällä kertaa porukan vahvin oli Febvre, joka toi näin ollen Räikkösen IceOne -tiimille voiton. Ranskalainen voitti ensimmäisen erän ja oli toisessa erässä kakkonen ja riitti tuomaan hänellä päivän kokonaistuloksissa voiton. Suomalaisista luokan paras oli Jere Haavisto, joka oli toisessa erässä 13.

MX2-luokassa päivän ykkönen oli Andrea Adamo, joka voitti molemmat erät. Luokan paras suomalainen oli Emil Weckman, joka kaatui erän alussa, mutta nousi lopulta sijalle 12. Weckman oli ensimmäisessä erässä seitsemäntenä, mutta kaatui ja joutui keskeyttämään.

Runsaasti katsojia

Vantaalla ajettiin ensimmäisen kerran motocrossin pääluokan MM-osakilpailu sitten vuoden 1995, joka ajettiin legendaarisella Ruskeasannan motocrossradalla. Vantaan Vauhtikeskuksessa on aiemminkin nähty MM-motocrossia, mutta siellä nähtiin ensimmäisen kerran MXGP-luokan maailmantähdet. Huippujen saaminen Vantaalle kiinnostikin yleisöä niin paljon, että yleisötila loppui kesken.

- Puolen päivän jälkeen olimme siinä tilanteessa, että parkkipaikkamme oli aivan täynnä ja jouduimme sulkemaan sen. Tarkkaa myytyjen lippujen määrää en vielä tiedä, mutta aika lailla täysi tupa meillä oli tänään, Vantaan Moottorikerhon Pasi Jaatinen kertoi.

Lisätietoa kilpailusta: https://www.mxgpfinland.fi/

Tulokset: http://docs.mxgp.com/resultservice/resultfiles.aspx