Silve Racing KTM:n Jere Haavisto jatkoi voittoputkeaan SM-motocrossissa, kun kauden viides osakilpailu ajettiin Karkkilassa. KTM-kuljettaja ajoi molempien erien voittoon ja kasvatti näin pistejohtonsa SM-sarjassa 36 pisteeseen, kun sarjasta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua.

- Hyvä päivä, kun kaksi erävoittoa ja pystyin jatka maan voittoputkeani SM-sarjassa. Ensimmäisessä erässä oli hyvää kilvanajoa Emil Silanderin kanssa, mutta onnistuin lopulta kääntämään sen edukseni, Haavisto kertoi.

MX1-luokassa tiimin toinen kuljettaja Teemu Makkonen ei ollut kovin tyytyväinen päivään, mikä alkoi kuitenkin lupaavasti aamun aika-ajossa viidennellä sijalla. Lohjan seudun moottorikerhon kuljettajan päivää vaikeuttivat kaatumiset ja tuloksena päivästä olivat eräsijat yhdeksän ja kymmenen.

- Karkkila oli pettymys. Aamu lähti hyvin käyntiin ja olin pienellä erolla lopulta viides. Erissä otin kohtuu lähdöt, kaatuilu erien alussa verotti kuitenkin sijoi tuksia. Ajo oli ihan hyvää, mutta oli todella vaikea ohittaa, niin meni perässä ajamiseksi. Koitetaan tehdä työt paremmin ennen seuraavia kisoja ja olla siellä iskussa, Teemu Makkonen kommentoi.

MX2-luokassa tiimin kuljettajista kilpailussa oli mukana vain Joona Kukkonen, kun Eliel Lehtinen joutui jättämään kilpailun väliin eilen sattuneen kaatumisen vuoksi. Kukkonen taisteli pitkään ensimmäises sä erässä sijalla seitsemän, mutta virhe viimeisellä kierroksella tiputti hänet ruutulipulle yhdeksänneksi. Toisessa erässä alun lähtökolaroinnin jälkeen hän ajoi maaliin sijalla 10.

- Ihan ok fiiliksellä lähettiin kisaan. Rata oli hankala aika-ajoissa ja oli vaikea saada ajo rennoksi. En simmäisessä erässä ajo oli ihan ok, mutta lopussa sammutin vahingossa pyörän. Toisessa erässä lähdön ensimmäisessä mutkassa tuli osumaa kaverin kanssa ja ajauduttiin ulos radalta. Loppuerän ajo oli rentoa ja maalissa kymmenes. Ei auta kuin mennä eteenpäin, Joona Kukkonen kommentoi.

Seuraavaksi tiimi jatkaa matkaa kohti Ruotsia, kun Uddevallassa ajetaan ensi viikonloppuna motocros sin seuraava MM-osakilpailu.