Botniaringille saavuttiin torstaina päivällä ja päästiin ajamaan testiä muutaman setin verran. Nikon vasen käsi teki temput ja meni niin puuduksiin ettei tuntenut tankoa ja ajaminen oli miltei mahdotonta. Perjantaina oli neljän setin verran SM-viikonlopun virallista treeniaikaa käytössä. Kahdessa ensimmäisessä tuli ajoa vain muutama kierros käden puutumisen vuoksi edelleen. Syyksi alkoi paljastua lihaskramppi selässä.

Saimme paikalle käymään alan spesialistin, joka hiukan paukautteli paikkoja auki.

Tämän jälkeen päivän viimeiseen settiin päästiin kokeilemaan miten paikat toimivat. Setin lopussa pääsi tapahtumaan valitettavasti melko vauhdikas kaato ja pyörä sai aika paljon kipeää. Niko itse onneksi selvisi mustelmilla.

Lauantaiaamun aika-ajoon pyörä saatiin kuntoon ja Niko pääsi onneksi mukaan. Pyörän keulassa oli kuitenkin epämääräistä tärinää ja Niko ei saanut ajettua ihan parasta mahdollista kierrosaikaa. Sijoitus kuitenkin upeasti toinen, 0,1sekunnin erolla kärkiajasta.

Ensimmäiseen kilpailulähtöön vaihdettiin pyörään toiset etuiskarit ja aika-ajossa vaivannut tärinä korjaantui. Lähdössä Niko otti hyvän startin ja ampaisi kärkeen pitäen kärkipaikan aina ruutulipulle asti. Kisan jälkeen kuski oli melko tuskainen käsien ja selän kovan kivun vuoksi.

Niko Lehtiranta. Kuva Harjukuvat.

Lihaskramppi selässä teki Niko Lehtirannan viikonlopusta vaikean. Kuva Harjukuvat.

Sunnuntaina toisessa startissa ei lähtö mennyt ihan nappiin ja ensimmäiseen mutkaan neljäntenä. Nousu kolmanneksi ja muutama kierros tilanteen haistelua ja siitä nousu kisan kärkeen ja voittoon. Kisa oli todella haasteellinen ajaa ja Niko totesikin että pidempää kilpailua ei kipujen kanssa olisi juurikaan voinut edes ajaa. Mutta hienosti taisteltu voitto kotiin. Tuplavoitot viikonloppuna ja SM-sarjan pistejohto kasvoi mukavasti.

Nyt pyörälle sekä kuskille huoltoa ja kahden viikon päästä jatketaan mestaruustaistoa Alastarolla. Kaikki mukaan tuolloin seuraamaan ja katsomaan miten käy mestaruustaistossa!