Supermoton Suomen mestaruuskausi 2023 alkoi toukokuussa Hyvinkäältä. Burtin kuljettajat olivat ilmottautuneet mukaan pelkkää asfalttia ajavaan S4 -luokkaan. Kilpailua edeltävällä viikolla pojille tuli mahdollisuus kokeilla ajaa myös crossiosuuksia, jonka jälkeen päätös luokan vaihdosta täyttä rataa ajaviin luokkiin tapahtui.

Kauden 350cc KTM:llä aloittanut Eemeli Åstedt ilmottautui Suomen mestaruudesta ajavaan S1 luokkaan ja Onni Korkeamäki 250cc Husqvarnallaan Suomen Cup Open-luokkaan. Päivän lopputuloksissa Korkeamäki otti avauskisastaan Openin toisen ja Åstedt S1-luokan kolmannen sijan.

Kauden toinen etappi oli kesäkuussa Lappeenrannassa. Lappeenrannan radasta johtuen kaikki luokat ajoivat pelkästään asfaltilla hiekkaosuuksien puuttuessa. Tästä johtuen Lappeenrannassa ei ajettu Openin lähtöjä vaan Korkeamäki osallistui S4 luokkaan. Åstedt starttasi kilpailuun tällä kertaa 450cc pyörällä, koska koki, että vastustajille on turha antaa liikaa tasoitusta suoranopeuksissa. Lappeenrannan saldona Korkeamäki sijoittui S4-luokan kahdeksanneksi ja Åstedt voitti S1 -luokan.

Kolmas kierros ajettiin elokuun alussa Hyvinkäällä. Hyvinkään uusintaan myös Korkeamäki oli päivittänyt vastaavan kokoisen 450cc pyörän kuin kilpakumppaneillakin. Åstedtin osallistuminen oli epävarmaa kolme viikkoa aiemmin motocrossharjoituksissa sattuneen kaatumisen ja käden murtuman takia. Mestaruutta haluava nuori kuljettaja teki kaiken mahdollisen päästäkseen puolustamaan pistejohtoaan. Korkeamäki jatkoi hyvää sarjaa ollen Openin toinen toisen erän ulosajosta huolimatta ja Åstedt S1 toinen.

Kauden päätös ajettiin elokuun lopussa Imatralla. Åstedt oli ennen viimeistä viikonloppua SM-pistejohdossa. Imatralla ajettiin poikkeuksellisesti kahtena päivänä sekä kolme SM-piste-erää. Lauantaina olivat aika-ajot sekä normaalia kilpaerää lyhyempi sprintti-erä, ja sunnuntaina mentiin normaalin kaavan mukaan kaksi starttia. Viikonloppu sujui Korkeamäeltä täydellisesti hänen voittaessa kaikki kolme erää. Åstedt teki erissä tarvittavan, ja ajoi varmasti maaliin keräten maksimaalisen pistesaldon ilman liikoja riskejä.

Pisteiden yhteenlaskun jälkeen ensimmäistä kauttaan ajanut, 15 vuotias Onni Korkeamäki on Suomen Cupin mestari, ja niin ikään ensimmäistä kauttaan ajanut, 17 vuotias Eemeli Åstedt Supermoton Suomen mestari 2023!

Kuljettajat ja tiimi kiittävät kaikkia mukana olleita kaudesta ja kannustuksesta! Ensi kaudella tullaan ajamaan lisää ja vielä kovempaa!