West Coast Racing Clubia edustava 18-vuotias Maskulainen Niko Lehtiranta teki hattutempun ja ajoi itselleen upeasti kolmannen peräkkäisen Suomen Mestaruuden Superstock 600 luokassa. Kallio Racingin väreissä olevaa Yamahaa käskyttävällä Lehtirannalla oli mahdollisuus varmistaa Suomen Mestaruus jo lauantain kilpailulähdössä.

Lauantaina aika-ajossa Niko ajoi itselleen paikan kolmanteen lähtöruutuun, joten lähtöpaikka viikonlopun ensimmäiseen kilpailustarttiin oli eturivistä. Paljon oli pelissä sillä mestaruus ei kuitenkaan ollut vielä varmaa ja maaliin oli päästävä.

Kilpailun lähtö onnistui loistavasti ja Lehtiranta ampaisi kärkeen märällä radalla, mutta tipahti ensimmäisessä kaarteessa toiseksi. Kilpailun toisella kierroksella alkoi tapahtua jotain ja Lehtiranta alkoi tipahtelemaan sijoituksia alaspäin. Pyörän kanssa oli selkeästi murheita ja kierrosajat hidastuivat. Niko kuitenkin taisteli itsensä maaliin sijalla kahdeksan ja tämä sijoitus riitti kuin riittikin varmistamaan kolmannen peräkkäisen Suomen Mestaruuden. Sunnuntain kilpailuun näin olleen voitiin lähteä rennolla mielellä. Mekaanikoilla oli kuitenkin täysi työiltama korjata pyörä kuntoon sunnuntaiksi, jotta SM-kaudelle kuitenkin saataisiin arvoisensa lopetus.

Sunnuntain kilpailuun mekaanikot olivat saaneet pyörän kuntoon, mutta sunnuntaina aamuna normaalisti ajettavaa warm up ajoa ei jostain syystä oltu järjestetty lainkaan ja pyörään vaihdettuja jousitusosia ei päästy testaamaan ennen varsinaista kilpailustarttia. Kilpailuun oli siis lähdettävä suoraan, ilman varmistusta, että vaihdettu jousitus toimii. Lähtöpaikka tähän lähtöön määräytyi lauantain kilpailun mukaan ja matkaan lähdettiin ruudusta kahdeksan, eli kolmannesta rivistä.

Lähtö onnistui hyvin ja ensimmäisen mutkaan jälkeen Lehtiranta oli noussut jo viidenneksi. Kisan vanhetessa Niko nousi jo hienosti kilpailun toiselle sijalle kunnes Peetu Paavilainen nappasi itselleen toisen sijan. Lopulta Lehtiranta maalissa kolmantena ja SM-kausi päästiin päättämään palkintopallille kaikista haasteista huolimatta.

Kotimainen kausi on nyt ajettu ja päättyi parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Nyt käännetään katseet jo vahvasti ensikauteen, mutta mikäli mahdollista ja kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, saattaa Lehtirannan kausi vielä jatkua kansainvälisillä radoilla. Mutta se jää nähtäväksi.

Niko Lehtiranta tiimeineen kiittää kaikkia kauden aikana tavalla tai toisella mukana olleita tuesta ja kannustuksesta!