Pekka Päivärinta ja poikkeuksellisesti hänen menoaan tasapainottanut saksalainen Luca Schmidt olivat kahdessa sivuvaunukilpailussa ylivoimaisia. Lauantaisessa kahdeksan ratakierroksen kilpailussa kakkoseksi kaasutellut Makkula/Soppa kaksikko jäi Team 44 Racing pyöräkunnalle peräti 47.858 sekuntia.

Sunnuntaina voittomarginaali oli pienempi kertaalleen keskeytetyssä kilpailussa. Keskeytyksen jälkeen ajettiin kilpaa viisi kierrosta ja isä ja poika Mannisen pyöräkunta saavutti ruutulipun 21 sekuntia Päivärinnan jälkeen. Päivärinnan viikonlopun agenda oli pyörän testaaminen, mutta myös painavamman purkkiorjan kanssa ajaminen.

MM-sarjassa seitsemäntenä majailevalla suomalaishollantilaisella kaksikolla Pekka Päivärinta/Ilse de Haas on MM-sarjassa seuraavaksi edessä Päivärinnalle hankalin rata Oschersleben Saksassa. Tuolla radalla on useita hankalia vasureita, joten odotusarvo ei lokakuun alussa ajettavaan kilpailuun ole korkealla. Tämänvuotinen MM-sarja ajetaan finaaliin lokakuun lopulla Portugalin Estorilissa.

Vaikka kilpailukausi 2023 on vielä kesken, on Päivärinnan katse käännetty jo seuraavaan kilpailukauteen. Suomalaiselle on tulossa uusi kilpailukalusto. Uusi runko on valmisteilla Saksassa ja tulevan kauden vauhdista vastaa edelleen Yamaha R6-pyörän moottorit.

Pekka Päivärinta ja Luca Schmidt vauhdissa Alastaron uusitulla radalla.

Pekka Päivärinta ja Luca Schmidt vauhdissa Alastaron uusitulla radalla.