Fuell Fllow sähkömoottoripyörä on Erik Buellin näkemys tulevaisuuden henkilökohtaisesta työ- ja vapaa-ajan liikkumisen välineestä. Fllow on varustettu tankin tilalla olevalla 50 litran tavaratilalla. 10 kWh:n akusto on sijoitettu matalalle, sen alapuolelle, joten pyörän 181 kilogramman paino tuntunee vielä kevyemmältä kuin onkaan, koska myös painopiste on sijoitettu matalalle. 

Fllow on siis kevyt sähkömoottoripyöräksi. Osittain tähän on päästy käyttämällä kohtuullisen kokoista akustoa, osin taas uudenaikaisella suunnittelulla: akkukotelo ja moni muukin osa on magnesiumia ja komponenttien toimintoja on yhdistetty juuri painonsäästön ja osien määrän pudottamisen vuoksi.

Buell toteaakin videolla, että yritys on rekisteröinyt ison joukon patentteja pyörän valmistuksen osalta. 

Fllow'n takapyörään sijoitetun aksiaalivuomoottorin huipputeho on 43 hevosvoimaa, mutta huippuvääntö 700 Nm. Kiihdytys nollasta sataan kilometriin sujuu 3,5 sekunnissa. Ohjelmallisesti moottorin teho voidaan myös rajoittaa kevariluokkaan, 11 kilowattiin. Pyörä siis istuu eurooppalaisittain sekä A1- että A2-korttiluokkiin.

Yhdysvalloissa Fllow'n pystyy tilaamaan 10 495 dollarilla. Se on 9685 euroa, joten hinta on edullinen. Tosin normaalihinta pyörälle on 12 995 dollaria. Mutta ne käyttökulujen puutteet, ja jospa kotoisassa Suomessammekin annettaisiin verohelpotuksia ja hankintatukea sähkömoottoripyörän hankkijoille...

Tuntuu, että Buell on löytänyt uuden tavan ajatella ja valmistaa sähkömoottoripyörä. 

Oheisella videolla Erik Buellin englanniksi tekstitetty Fuell Flow'n esittelyvideo. Kannattaa katsoa, jos sähkömoottoripyörät kiinnostavat. Ja muutenkin. Kyseessä on mielenkiintoinen kurkistus tulevaisuuteen.

Videon voit katsoa myös täällä

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 1.8.2023 09:40

Tämän suunnittelijaneron ensimmäisen sähköprätkämallin haluaisit – siihen saattaisi olla hyvä syykin

TIISTAI 5.3.2019 10:11

Eric Buell valloittaa maailman sähköisesti Fuell-moottoripyörillä ja -sähköpyörillä