Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä R7 Cup toteutetaan Yamaha Motor Europen ja IPR Moton yhteistyönä. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kilpailemaan kuljettajaystävällisillä kustannuksilla. Sarjan säännöt ovat vastaavat kuin Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Alaikäraja osallistujille on 15 vuotta.

Kaudella 2024 ajetaan 4-5 kisaviikonloppua, kilpailukalenteri ilmoitetaan myöhemmin. Kaudella järjestetään myös yksi yhteinen kilpailu (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja), R7 Nordic Finale, jonka ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Sarjan voittajalle tarjoutuu paikka Euroopan Superfinaaliin, joka järjestetään WSBK -kisaviikonlopun yhteydessä. Osana palkintoa Yamaha tulee myös avustamaan SuperFinalen kustannuksissa. SuperFinalen alaikäraja on 18 vuotta.

Yamaha R7 Cup moottoripyörä

Nimensä mukaisesti R7 Cupissa kilpaillaan Yamaha R7-mallin pyörillä. Pyörä on saanut laajalti kiitosta niin rata-ajon kuin katuajonkin parissa. R7 tarjoaa vääntävän moottorin, kevyen rakenteen ja ketterän ajettavuuden, joka tekee kilpailemisesta mielekästä ja hauskaa.

Yamaha R7 + GYTR kitin hinta on 12 600 € (sisältäen ALV 24%). Hinta sisältää pyörän, kittiosat, maalamattomat katteet ja ekstravanteet. Laite ei ole rakennettuna. Koneet penkitetään ja sinetöidään IPR Moton toimesta.

Pyörän voi myös hankkia valmiiksi rakennettuna, jolloin hinta on 12 600 € (sisältäen ALV 24 %) + 1 500 € (sisältäen ALV 24 %).

R7 Cup ajetaan Michelin Power Cup 2 renkailla (sadekelillä käytetään Michelin Power Rain renkaita).

Sarjaa varten tarjolla on myös vuokramalli, jossa ensisijaisena vaihtoehtona on vuokra kahdelle kaudelle (2024 ja 2025). Lisätietoja antaa IPR Moto.

Yhteistyökumppanina IPR Moto

IPR Moto on toiminut vuosia kilpatallina ja mahdollistajana ratamoottoripyöräilyn maailmassa. IPR Moto toimii R7 Cupin operatiivisena yhteistyökumppanina ja tarjoaa Yamaha R7 -kuljettajille laitteiden, osien, huollon ja muun tuen. Halukkaat kuljettajat voivat osallistua sarjaan myös ns. avaimet käteen -periaatteella IPR Moton kautta, jolloin laitteen hankinta ja ylläpito hoidetaan IPR Moton toimesta.

Laitetilaukset ja ilmoittautuminen

Varmistaaksemme pyörien toimitukset ajoissa tulevaa kautta varten tulee tilaukset / ilmoittautumiset tehdä 31.10.2023 mennessä osoitteeseen mikko.tiilikainen@yamaha-motor.fi.